Valizele cu trupurile româncelor ucise de asasinul în serie din Cipru, posibil identificate în lacul toxic

28 Apr 2019 | scris de M.C.
Valizele cu trupurile româncelor ucise de asasinul în serie din Cipru, posibil identificate în lacul toxic Galerie foto (4)

Poliţiştii din Cipru cred că au descoperit cadavrele celor două românce ucise de criminalul în serie Nikos Metaxas, fost ofițer de armată, acuzat de uciderea a cel puțin șapte femei și fetițe, anunță thepublicsradio.org

Scafandrii au identificat două valize pe fundul lacului toxic de lângă satul Mitsero, în care criminalul a declarat că le-a aruncat pe femeia din Buzău, Livia Florentina Bunea, şi pe fiica ei de 8 ani, Elena Natalia Bunea.

Balta este denumită „lacul roşu” de localnici, de la culoarea roşie dată de concentraţia de cupru. Din acest motiv, scafandrii nu pot face scufundări cu echipamentul obișnuit pentru a căuta rămășițele victimelor. 

Valizele vor fi aduse la suprafață şi trimise la un laborator pentru a fi analizate.

Bărbatul a povestit anchetatorilor că a aruncat trupurile victimelor într-un lac toxic, foarte acid. Asasinul a continuat filmul de groază şi a mărturisit apoi că mai are pe conştiinţă încă patru femei şi un copil. Copilul la care face referire, o fetiță pe nume Sierra, are tată român, pe Adrian Seucaliuc, și el aflat în Cipru.

Românca de 36 de ani şi fiica ei de 8 opt ar fi primele victime ale militarului. Au dispărut în septembrie 2016.

O lună mai târziu, poliţia din Cipru trăgea conculuzia că cele două şi-au făcut bagajele şi au plecat.

 

Reporterii au adus, însă, dovada că investigaţia e superficială: au filmat în apartamentul femeii şi au arătat că nimic nu lipsea, aşa că ipoteza plecării de bună-voie nu stătea în picioare.

Tulburaţi de aceste crime, ciprioţii s-au adunat în faţa palatului prezidenţial de la Nicosia şi au purtat haine de doliu. Au adus flori, au aprins lumânări şi au reproşat poliţiştilor că puteau să îl prindă pe călău mai devreme şi să oprească şirul morţilor, dacă îşi dădeau interesul.

Unii le cunoşteau pe femeile asasinate. Alţii, au fost impresionaţi de tragedia acestora. Au adus flori, au aprins lumânări.

La priveghiul din stradă au participat şi multe femei din Filipine stabilite în Cipru. Cel puţin două dintre victimele criminalului cu epoleţi sunt filipineze care căutau pe insulă un trai mai bun decât acasă.

Emilia Papadopoulos, jurnalist: „Oamenii au sentimentul că este vorba de un rasism instituţionalizat în rândul autorităţilor, în rândul poliţiştilor, şi că nu au luat aceste cazuri în serios deoarece erau implicate femei străine, imigranţi veniţi la muncă.”

Între timp, jurnaliştii din Cipru scriu că ofiţerul acuzat de crime ar fi omorât cel puţin 30 de persoane, nu şapte, cum a declarat. Ca urmare a informaţiilor, poliţia vrea să redeschidă toate cazurile neelucidate de femei date dispărute.

Autoritățile merg pe această ipoteză, având în vedere faptul că Metaxas a mărturisit că și-a racolat victimele online, prin intermediul unui site de dating unde se identifica cu numele Orestis. 

Ucigașul în serie a scris 10 pagini cu detaliile crimelor, la o secție de Poliție din Lakatamia. Bărbatul părea dispus să coopereze cu autoritățile, scrie Cyprus Mail.

Polițiștii au găsit până în momentul de față trei dintre cele șapte cadavre. Anchetatorii continuă căutările la mina Mitsero și la lacul Xyliatos.

Metaxas le-a mărturisit anchetatorilor că a strangulat una dintre femei după ce a întreținut relații sexuale cu aceasta. 

Criminalul a fost dus sub pază strictă în faţa judecătorilor, care i-au prelungit mandatul de arestare cu încă opt zile.

UPGRADE

Polițiștii au scos, duminică, din apa lacului toxic o valiză, în care au găsit cadavrul unei femei.

„Valiza conține cadavrul unei femei și un bolțar”, a spus un polițist, potrivit cyprus-mail.com.

Potrivit declarațiilor scrise date de principalul suspect, ar putea fi vorba despre românca din Buzău sau de femeie de 30 de ani din Filipine, pe nume Maricar Valdez Arquila.

Localizată cu o cameră robotizată, valiza scoasă azi la suprafață a fost trimisă imediat la morgă, pentru identificarea victimei. Cadavrul se afla în stare avansată de putrefacție.

Anchetatorii au localizat o a doua valiză, pe care urmează să o aducă la suprafață abia luni. Între timp, continuă căutările pentru localizarea unei a treia valize.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră