A fost găsit trupul fetiței românce de 8 ani, Elena Natalia Bunea, victimă a criminalului în serie din Cipru (VIDEO)

06 Mai 2019 | scris de Marina Constantinoiu
A fost găsit trupul fetiței românce de 8 ani, Elena Natalia Bunea, victimă a criminalului în serie din Cipru (VIDEO) Galerie foto (4)

Autorităţile cipriote au anunţat duminică recuperarea unei valize în care se afla un cadavru în stare avansată de putrefacţie, după complicate operaţiuni ale echipelor de anchetatori în zona lacului toxic de la Mitsero (Kokkini Limni - lacul roşu), relatează in-cyprus.com.

Suspectul, care ar fi putea fi primul criminal în serie din istoria Ciprului, un ofiţer de armată în vârstă de 35 de ani, Nikos Metaxas, a declarat poliţiei că a aruncat trei valize cu cadavre în apele toxice ale lacului artificial din apropierea unei mine dezafectate. Este vorba despre trupurile neînsufleţite ale fetiţei, al Liviei Florentina Bunea, mama Elenei Natalia Bunea şi al unei femei filipineze.

La faţa locului s-au aflat şi doi medici legişti, care urmează să identifice victima.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Andreas Angelides, a declarat că autorităţile vor continua să caute în apa toxică a lacului şi alte posibile victime.

Philenews relatează că un sistem cu sonar venit din Statele Unite a ajutat la localizarea valizei.

Nikos Metaxas a mărturisit uciderea a cinci femei şi a două fetiţe. Cea de-a doua fetiţă, în vârstă de şase ani, are tată român (Adrian Seucaliuc) şi poartă nume de familie românesc: Sierra Seucaliuc. Trupul ei nu a fost încă recuperat.

Până acum au fost recuperate, în afara cadavrului Elenei Natalia, patru cadavre - două la mina abandonată de la Mitsero, unul la un poligon de tragere şi un altul în lacul roşu de la Mitsero. Cadavrul recuperat din lacul de la Mitsero este cel mai probabil al Liviei Florentina Bunea.

Din ce cunosc anchetatorii până la această oră, cele două românce, mamă şi fiică, au fost primele victimele ale primului criminal în serie din istoria Ciprului.

Bărbatul este cercetat şi pentru viol. O tânără filipineză de 19 ani îl acuză că a abuzat-o în septembrie 2017, după ce au ieşit la o întâlnire.

Toate victimele erau femei şi imigrante.

Duminica trecută, el a mărturisit că le-a ucis pe cele două românce chiar în locuința lor și că el a întors casa cu susul în jos, în căutarea unor valize în care să ascundă cadavrele, pentru a le putea transporta la lacul artificial cu apă toxică, acidă, de lângă mina dezafectată de la Mitsero.

Metaxas le-a ucis prin strangulare pe Livia Florentina Bunea și pe Elena Natalia, folosind o tehnică specială, de atacare pe la spate și sufocare cu partea internă a încheieturii cotului, neimplicând nici palmele, nici degetele în această acțiune. 

Pentru Mary Rose Tiburcio (38 de ani), din Filipine, mama Sierrei Seucaliuc (6 ani), și ea aflată pe lista victimelor, a fost stabilită aceeași cauză de deces. Presupusul asasin a declarat că a ucis-o pe Sierra, pentru a nu fi martoră la momentul în care îi transporta cadavrul mamei spre mină. Cadavrul ei ar fi fost și el aruncat în lac, dar deocamdată nu există indicii în legătură cu prezența acestuia.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră