Liderul republican din Camera Reprezentanţilor: Trump este plătit de Putin... Mă jur! (înregistrări)

18 Mai 2017
Liderul republican din Camera Reprezentanţilor: Trump este plătit de Putin... Mă jur! (înregistrări)

The Washington Post redă o discuție purtată între că Kevin McCarthy, liderul republican din Camera Reprezentanţilor, și Paul Ryan, liderul republican din Senat, în care s-a afirmat că Donald Trump este plătit de Vladimir Putin.

Discuția dintre liderii Partidului Republican a avut loc în  iunie 2016, cu o lună înainte ca Donald Trump să obţină nominalizarea şi a doua zi după ce s-a aflat că hackeri ruşi au spart serverele democraţilor. Conversaţia a rămas secretă aproape un an, Washington Post susţine că ar fi obţinut o înregistrare a acesteia, publicând și transcriptul.

Kevin McCarthy, râzând : Ruşii au spart serverele Partidului Democrat şi au luat informaţiile compromiţătoare pe care le aveau despre Trump.

Paul Ryan : Să le dea cui?

K. McCarthy: Sunt doi oameni, cred, pe care îi plăteşte Putin: Rohrbacher şi Trump... Mă jur!

Paul Ryan: Asta nu e oficial. Fără scurgeri, în regulă? Aşa ne dăm seama că suntem o familie adevărată aici. Ce se spune în familie, rămâne în familie.

Dezvăluirea făcută de Washington Post vine în paralel cu anunţul că de ancheta implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale se va ocupa un procuror special. Acesta este fostul şef al FBI Robert Mueller, cel care a biroul între 2001 şi 2013 fiind urmat în funcţie de un colaborator apropiat, James Comey, recent demis de Donald Trump.

În noua sa calitate, Robert Mueller are dreptul să ancheteze orice infracţiune federală. Casa Albă nu şi-a dorit un procuror special, dar democraţii şi numeroşi republicani au cerut ca un om din exterior care să se ocupe de dosarul Rusia.

Un membru al Congresului a cerut pentru prima dată, oficial, suspendarea lui Donald Trump.

"Vorbesc astăzi, domnule preşedinte al Camerei, să fac apel la suspendarea preşedintelui Statelor Unite ale Americii, pentru obstrucţionarea justiţiei. Nimeni nu este deasupra legii, inclusiv preşedintele", a declarat Al Green, reprezentant democrat de Texas.

Alte stiri din Externe

Ultima oră