Ministrul rus de externe Serghei Lavrov îl acuză pe Emmanuel Macron că cenzurează un jurnalist francez

03 Mar 2022
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov îl acuză pe Emmanuel Macron că cenzurează un jurnalist francez

Într-o conferință de presă difuzată online, Serghei Lavrov a criticat Occidentul, dar și Franța, pe care o acuză că nu privește situația în față și ca a cenzurat o jurnalistă care face reportaje despre bombardamentele Ucrainei în Donbass, spune Le Parisien.

„Președintele Macron a vorbit și a spus că Zelensky nu trebuie acuzat”, a început șeful diplomației ruse, fără a oferi mai multe detalii. „O jurnalistă franceză (...) care a mers în Donbass și-a publicat observațiile despre bombardarea școlilor, asasinarea a două femei” – subînțeles de armata ucraineană – și „a chemat occidentalii să priveasca adevarul în față. Ea nu a avut dreptul să-și facă publica reportajul, dar comentariul ei este disponibil pe internet”, a spus el, continuând: „Vă invit să luați act de fapte”. 

Sergueï Lavrov se referă la Anne-Laure Bonnel, o reporteră de război care a explicat, marți, pe platourile postului CNews, că „guvernul de la Kiev și-a bombardat populația” și că, din 2014, „Ucraina este cea care bombardează și ucide mii de civili ai populației”.

Pentru a dovedi aceste afirmații, ea a arătat imaginilor camerei de pe telefonul ei mobil care arată cadavre și oameni în adăposturi.

„Am toate dovezile, am imaginile, am un film, este incontestabil”. „Sunt răniți, sunt morți, că filmez, că fotografiez să păstrez asta ca mărturie”, adaugă ea

Jurnaliștii de la postul francez BFMTV explică absența acestor imagini de la principalele canale de presă prin faptul că în Donbass jurnaliștii sunt ghidați de separatiști la locurile de filmare și că în acest fel conflictul ar fi prezentat doar din punctul lor de vedere.

 

Surse: Le Parisien, BFMTV

Alte stiri din Externe

Ultima oră