Incendiu criminal de la studioul japonez Kyoto Animation, soldat cu 33 de morţi

18 Iul 2019
Incendiu criminal de la studioul japonez Kyoto Animation, soldat cu 33 de morţi

Treizeci şi trei de persoane au murit joi, în Japonia, în incendiul - aparent de origine criminală - care a devastat un studio de animaţie, relatează AFP, preluată de News.ro.

Drama a avut loc într-un cartier rezidenţial la Kyoto, în vestul Japoniei. Bilanţul a crescut de-a lungul orelor, în timp ce mobilul suspectului - acuzat că a intrat în clădire şi a împroşcat cu bezină după care a dat foc - rămâne necunoscut.

El a fost văzut, înainte, într-o benzinărie, umplând bidoane cu carburant, scrie presa.

În cazul în care cauza sinistrului va fi confirmată, ar fi vorba despre unul dintre cele mai sângeroase carnagii din ultimele decenii în Japonia, o ţară în care nivelul infracţionalităţii este scăzut.

Două victime au fost blocate la parter, iar alte 31 la cele două etaje sau pe scări, către acoperişul-terasă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.

”VEŢI MURI”

Peste 70 de persoane se aflau în acest imobil aparţinând societăţii Kyoto Animation, dintre care unele au scăpat, în mod miraculos, nevătămate. Între alţi salariaţi sau vizitatori, 36 au fost transportaţila spital, inclusiv zece răniţi grav.

Martori au declarat că au auzit explozii. Presupusul incendiator, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se afla în stare de inconştienţă, potrivit cotidianului Asahi, "a vărsat lichid inflamabil şi a dat foc”, a anunţat poliţia.

”El a spus «veţi muri toţi»”, potrivit altor mărturii.

Bărbatul avea un tatuaj şi ar fi proferat afirmaţii destul de dificil de interpretat la momentul în care a fost preluat în grijă.

SERII DE SUCCES

Kyoto Animation, foarte cunoscută în lumea animaţiei, este o societate care produce desene animate, creează personaje, concepe şi vinde produse derivate şi serii manga, ca Munto, Lucky Star, Melancolia lui Haruhi Suzumiya sau K-On!

Firma, care are de asemena o şcoală de animaţie, deţine două imobile de studio - inclusiv cel incendiat - şi are sediul în prefectura Kyoto. Ea are aproximativ 160 de angajaţi.

Incendiul a fost stins în câteva ore, însă salvatorii şi-au continuat căutările până joi seara târziu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră