Un avion a luat foc pe aeroportul din Moscova (VIDEO)

05 Mai 2019 | scris de M.C.
Un avion a luat foc pe aeroportul din Moscova (VIDEO) Galerie foto (2)

Un avion de linie care efectua un zbor Moscova-Murmansk, cu 78 de pasageri la bord, a fost nevoit să se întoarcă și să aterizeze de urgență pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, ca urmare a unui incendiu care s-a declanșat la bordul aparatului, duminică.

Cel puțin 40 persoane și-au pierdut viața, potrivit Comitetului de Stat însărcinat cu ancheta.

Ca urmare a incendiului care s-a produs la bordul avionului, aparatul, care decolase de la Moscova, a făcut cale întoarsă. Este vorba despre un suhoi Superjet 100, al companiei ruse Aeroflot.

Acest tip de aparat este primul avion civil construit în Rusia postsovietică, dar are probleme de fiabilitate.

Din cauza accidentului, pe aeroportul moscovit au fost întârziate mai multe zboruri.

UPDATE

Avionul s-a întors la Moscova și a aterizat de urgență după câteva minute de la decolare. Se pare că au apărut probleme după ce a fost lovit de un fulger.

Potrivit unor surse din cadrul Rosaviația, trenurile de aterizare s-ar fi distrus în timpul aterizării forțate, după care motoarele au luat foc. O altă sursă din cadrul serviciilor de urgență a relatat anterior că incendiul ar fi fost provocat de o problemă la echipamentele electrice de la bord.

Potrivit site-ului de specialitate Flightradar, aparatul a decolat la 18:03, un incident de zbor a fost semnalat de pilot la 18:11, apoi semnalul SOS a fost declanșat la 18:25.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră