Mai multe victime, în urma unui atac cu cuțitul în apropiere de Tokyo

28 Mai 2019 | scris de A.V.
Mai multe victime, în urma unui atac cu cuțitul în apropiere de Tokyo

Cel puţin 19 persoane, printre care 13 eleve care se duceau la şcoală, au fost rănite marţi dimineaţă într-un atac cu cuţitul în oraşul Kawasaki, la sud de Tokyo, potrivit anunţului făcut de pompierii japonezi, citat de presa internațională.

Surse ale poliţiei au declarat că trei dintre victime, un copil şi doi adulţi, se aflau în stop cardiorespirator. Copilul a decedat din cauza rănilor suferite.

Atacul a avut loc la o oră de vârf, în apropierea gării Noborito din Kawasaki, conform presei locale. Elevele de şcoală primară, cu vârsta cuprinsă între şase şi şapte ani, au fost atacate în timp ce aşteptau autobuzul.

"Un bărbat le-a înjunghiat", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri din Kawasaki, Dai Nagase. "Am primit un apel de urgenţă la ora 07:44 dimineaţa în care eram înştiinţaţi despre înjunghiere a patru eleve de şcoală primară", a adăugat sursa citată.

Suspectul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost arestat, potrivit poliţiei, care nu a furnizate mai multe detalii.

Conform informaţiilor furnizate de canalul public de televiziune NHK, suspectul şi-a provocat răni grave la nivelul gâtului şi ulterior a decedat. La faţa locului au fost găsite două cuţite.

Preşedintele american Donald Trump şi-a mărturisit solidaritatea faţă de japonezi după acest atac.

"Toţi americanii sunt alături de poporul japonez şi plâng pentru victime şi familiile lor", a declarat Trump la bordul unei nave militare japoneze, în ultima zi a vizitei de stat întreprinsă în arhipelagul nipon. "În numele Primei Doamne şi al meu, doresc să le transmit rugăciunile şi simpatia noastră", a mai spus Trump.

Criminalitatea violentă este rară în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au şocat însă populaţia.

În 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz şcolar şi un autobuz pentru navetă într-o suburbie din Tokyo.

În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokyo, omorând trei persoane şi înjunghiind mortal alte patru. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră