Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa își reduce cu 90% activitatea în aprilie

14 Apr 2020 | scris de A.A.
Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa își reduce cu 90% activitatea în aprilie

Cel mai tranzitat aeroport din Marea Britanie își va oferi serviciile pentru un număr maxim de 680.000 persoane în luna aprilie, potrivit Reuters. Cei care vor beneficia de servicii sunt britanicii care se întorc în țară după ce au fost blocați în diverse locuri din lume odată cu închiderea granițelor, cetățeni străini care se vor repatria și cadre medicale aflate în tranzit spre diverse zone marcate de criza coronavirusului.

Heathrow a raportat o scădere a numărului călătorilor de 52% în martie. În aceeași lună, anul trecut 6,5 milioane persoane au călătorit și au beneficiat de serviciile aeroportului.

Firma ce gestionează aeroportul este formată dintr-un grup de investitori: Compania Ferovială din Spania, Qatar Investiment Authority și China Investment Corp.

Aeroportul are 2 piste de decolare ce deservesc tuturor companiilor de transport aerian și de peste zece ani se luptă să construiască și a treia pistă.

În plină pandemie marea majoritate a curselor operate sunt cele de transport aerian al materialelor de protecție și echipamentelor medicale cu zboruri cargo sau cu avioane destinate transportului persoanelor.

Companiile British Airways și Virgin Atlantic au semnat un acord cu guvernul pentru a opera strict zboruri cargo în aprilie destinate transportului materialelor medicale atât de solicitate în această perioadă.

Reprezentanții aeroportului au anunțat demerarea discuțiilor cu guvernul pentru a stabili metodologia de testare a tuturor pasagerilor ce se impune în următoare perioadă.

Directorul John Holland-Kaye a declarat că trebuie dezvoltată o metodologie la nivel global cu privire la screeningul de pe aeroport pentru ca toți călătorii să se simtă în siguranță pe perioada transportului aerian după ce pandemia va trece.

Cei 76.000 de angajați ai Heathrow au suportat o reducere de 10% a salariilor și se va trece și la închiderea termporară a unor terminale în încercarea de a gestiona pierderile economice.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră