Coronavirus în Marea Britanie: măsurile drastice ar putea fi prelungite și în următoarea perioadă

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Marea Britanie: măsurile drastice ar putea fi prelungite și în următoarea perioadă

Potrivit The Guardian, se așteaptă ca măsurile de izolare și distanțare să fie impuse și după trecerea sătămânii viitoare când acestea ar expira, fiind instaurate pe 23 martie. Dominic Raab va lua prima hotărâre majoră ca reprezentant al guvernului în condițiile în care primul ,inistru rămâne internat la terapie intensivă.

Miercuri, în Marea Britanie, s-au înregistrat 938 decese cauzate de noul coronavirus, cifră care se apropie alarmant cu situațiile din Italia și Spania. Experții precizează că britanicii încă se află pe partea așcendentă a curbei, vârful fiind atins de abia peste o săptămână.

Miniștrii și-au exprimat îngrijorarea față de o posibilă reducere a măsurile mai ales în preajma Sărbătorilor Pascale astfel dând posibilitatea britanicilor de a încălca regulile de distanțare socială.

Contactați de The Guardian, mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine susțin o înăsprire a regulilor în preajma sărbătorilor prevenind astfel dorința oamenilor de a călători și a se reuni cu familia.

Surse din interiorul guvernului au transmis că Raab, înlocuitorul lui Boris Johnson, ar urma să se adreseze britanicilor prin intermediul unui conferințe de presă, joi, din Downing Street.

Posibilile măsuri care ar urma să se impună ar trebui să fie aprobate și de Ministrul Sănătății, Matt Hancock, acesta făcând în prealabil o estimare a impactului asupra populației.

Măsurile în vigoare presupun ieșiri scurte din casă doar pentru exerciții fizice, cumpărături esențiale și pentru a merge la locul de muncă dacă aceasta nu poate fi efectuată din interiorul casei.

Primarul Londrei a solicitat autorităților o revizuire urgentă a măsurile și consideră că acestea ar trebui prelungite.

Londra are până la această oră 224 de decese înregistrate și se apropie de limita maximă din Terapie Intensivă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră