Focuri de armă într-un hotel de cinci stele dintr-un oraș pakistanez

11 Mai 2019
Focuri de armă într-un hotel de cinci stele dintr-un oraș pakistanez

Cel puțin trei atacatori înarmați au început să tragă focuri de armă în interiorul unui hotel de cinci stele din orașul pakistanez Gwadar. Este vorba despre hotelul Pearl-Continental, relatează presa locală.

Trei sau patru persoane înarmate au luat cu asalt sâmbătă după-amiaza hotelul din Gwadar, scrie site-ul local Dawn, care citează un reprezentant al poliției.

Forțe antitero și ale armatei au încercuit hotelul. Inspectorul general de poliție Mohsin Hassan Butt a declarat pentru Dawn că în momentul atacului nu se afla niciun cetățean străin în interiorul clădirii, în afara membrilor personalului hotelului. El a precizat că 95% dintre persoanele din hotel au fost evacuate.

UPDATE

Atacul armat din provincia Belucistan s-a încheiat cu moartea a cel puţin trei atacatori aparţinând unei grupări separatiste şi a unui agent de securitate, informează EFE.

Potrivit ministrului, atunci când teroriştii au încercat să intre în hotelul Pearl Continental, agenţii de securitate au dat alarma şi "clienţii hotelului au fost evacuaţi imediat".

Armata de Eliberare din Belucistan, care urmăreşte independenţa provinciei, a revendicat comiterea atacului. Gruparea secesionistă a afirmat pe reţeaua socială Twitter că a efectuat atacul "împotriva investitorilor chinezi şi a altor investitori internaţionali aflaţi în hotelul PC (Pearl Continental)".

Într-un al doilea mesaj, gruparea insurgentă a distribuit o fotografie cu presupuşii atacatori în care se văd patru bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în uniforme militare şi cu steagul roşu, verde şi albastru al grupării.

Aceeaşi formaţiune a revendicat în noiembrie anul trecut un atac asupra unui consulat chinez în oraşul-port Karachi, în sudul Pakistanului, care a dus la moartea a trei agresori.

China are o prezenţă largă pe teritoriul pakistanez datorită Coridorului Economic China-Pakistan (CPEC), un proiect de infrastructură în valoare de peste 60 de miliarde de euro pe care îl finanţează. Lansat în 2015, acest proiect prevede între altele construcţia unei rute comerciale care va lega provincia chineză Xinjiang din nord-vestul ţării de portul pakistanez Gwadar, unde se află hotelul atacat sâmbătă.

Belucistan, provincia cea mai vastă şi mai puţin populată din ţara asiatică, este scena unor atacuri regulate ale grupurilor secesioniste, precum şi a grupurilor armate islamiste şi a reţelelor mafiote care operează în Pakistan, ceea ce o face una dintre cele mai instabile şi nesigure din ţară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră