Fiicele lui Putin se confruntă cu posibile sancțiuni din partea UE din cauza invaziei Ucrainei

06 Apr 2022
Fiicele lui Putin se confruntă cu posibile sancțiuni din partea UE din cauza invaziei Ucrainei

Bruxelles-ul a anunțat, de asemenea, măsuri de restricționare a cărbunelui rusesc deși măsurile necesită încă aprobarea membrilor UE, scrie Wall Street Journal

Uniunea Europeană a propus sancționarea celor două fiice ale președintelui Vladimir Putin, potrivit diplomaților familiarizați cu planul, o mișcare care ar adăuga cei mai apropiați membri ai familiei liderului rus la o listă tot mai mare de persoane sancționate ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.

Statele membre UE încă trebuie să aprobe sancțiunile, care se numără printre zeci de noi interdicții de călătorie și înghețare a activelor propuse recent împotriva oamenilor de afaceri, politicienilor, oficialilor și familiilor acestora. Oficialii UE au anunțat marți mai devreme detalii despre alte noi sancțiuni. Acestea includ interzicerea importurilor de cărbune rusesc, reducerea accesului transportatorilor rutieri și navelor rusești în bloc, restricții care vizează oligarhii și familiile lor și blocarea unor exporturi de mașini de înaltă tehnologie.

Putin nu vorbește public despre familia sa. El are două fiice cu fosta sa soție, Lyudmila Putina, potrivit Kremlinului. Nu se știe dacă domnul Putin are alți copii și nu s-a putut afla dacă fiicele care sunt vizate de sancțiunile UE sunt cele pe care le-a recunoscut public.

În 2013, cuplul a spus că căsătoria lor s-a încheiat. În anul următor, Kremlinul a confirmat că președintele rus a finalizat divorțul de aproape 30 de ani de soția sa. Kremlinul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la planurile de sancțiuni ale UE.

Viața personală a președintelui este în general învăluită în secret. Despărțirea sa în 2013 de soția sa, o fostă stewardesă pentru transportatorul național rus Aeroflot, a venit într-un anunț surpriză într-o scurtă apariție după spectacolul baletului „La Esmeralda” la teatrul Kremlin. A urmat apoi primul divorț al unui lider rus de la Petru cel Mare și a pus capăt anilor de speculații despre starea unirii cuplului. Putin a descris sfârșitul căsătoriei ca pe o „decizie comună”.

Fiicele cuplului s-au ținut în mare măsură departe de vederea publicului, într-o asemenea măsură încât mulți ruși nu știu cum arată.

În 2020, purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov a declarat reporterilor că Putin nu acordă atenție diverselor publicații despre viața sa privată și starea sa de sănătate. Președintele rus își explică de obicei reticența de a vorbi despre viața sa personală „ca o chestiune de securitate și o dorință de a rămâne anonimi pentru cei dragi, astfel încât aceștia să poată duce o viață normală”, a informat agenția de presă de stat a Rusiei, TASS în acel an.

Alte stiri din Externe

Ultima oră