Quebec interzice persoanelor nevaccinate să cumpere alimente din supermarketurile mari

27 Ian 2022 | scris de M.N.
Quebec interzice persoanelor nevaccinate să cumpere alimente din supermarketurile mari

Pașaportul de vaccinare e obligatoriu de luni în unele magazine mari din Quebec. Doar farmaciile din interiorul supermarketurilor sunt scutite dacă persoanele nevaccinate sunt însoțite de un angajat. 

Ministrul Sănătății din Quebec, Christian Dubé, susține măsura, susținând că scopul este de a proteja „atât pe cei vaccinați, cât și pe cei nevaccinati”.

A fost adăugată o scutire pentru farmaciile situate în magazinele mari după ce liderii farmaciilor și-au exprimat îngrijorarea într-o scrisoare către guvern.

Persoanele nevaccinate care doresc să acceseze acele farmacii trebuie să aștepte în interiorul unei cabine de plexiglas pentru a fi preluate de un angajat al magazinului care le va conduce la farmacie și în același timp se va asigura că nu fac alte cumpărături din magazin.

„Cu mare dezamăgire am aflat de această nouă măsură" a spus Patrick Delisle, Director de Marketing. „În prezent, principala noastră teamă este de a dăuna clienților noștri care au nevoi legitime și stringente. Să stea la coadă la -30C de grade nu ajută cu nimic experiența clientului. Și facem acest lucru pentru 100% dintre clienții noștri, în tmp ce peste 90% dintre aceștia sunt vaccinați corespunzător”, a adăugat el. „Avem și îngrijorări cu privire la reacția clienților care ar putea fi jigniți de măsură. Angajații noștri nu se simt în largul lor. Din acest motiv, folosim agenți de securitate care acționează ca tampon între clienți și echipele noastre.”

Sursa: TNC, Journal du Quebec

Alte stiri din Externe

Ultima oră