Suedia decide să nu recomande vaccinurile COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani

27 Ian 2022 | scris de M.N.
Suedia decide să nu recomande vaccinurile COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinuri COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile.

 

„Cu cunoștințele pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a bolilor grave pentru copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a îi vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că decizia ar putea fi revizuită dacă cercetarea s-ar schimba sau dacă o nouă variantă ar schimba pandemia. Copiii din grupurile cu risc ridicat pot deja să primească vaccinul.

Suedia a înregistrat peste 40.000 de cazuri noi pe 26 ianuarie, unul dintre cele mai mari cifre zilnice din timpul pandemiei, în ciuda testării limitate. În timp ce al patrulea val a văzut recordurile zilnice de infecții spulberate, spitalele nu sunt supuse aceleiași tensiuni ca în timpul valurilor anterioare.

Joi, 101 pacienți cu COVID au avut nevoie de terapie intensivă, cu mult sub cei peste 400 de pacienți din primăvara anului 2021. În total, aproape 16.000 de persoane au murit de COVID în Suedia de la începutul pandemiei.

Guvernul Suediei a extins miercuri restricțiile, care au inclus orele de deschidere limitate pentru restaurante și o limită a numărului de persoane pentru locațiile interioare, pentru două săptămâni, dar a spus că speră să le elimine pe 9 februarie. 

 

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră