Elveția demarează procesul de testare a imunității populației

24 Apr 2020 | scris de A.A.
Elveția demarează procesul de testare a imunității populației

Cercetătorii elveţieni au demarat o campanie de recoltare a probelor de sânge şi de monitorizare a cetăţenilor pentru a determina care este proporţia din populaţie dotată cu anticorpi împotriva noului coronavirus şi care este nivelul de imunitate, au anunţat joi oamenii de ştiinţă, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Studiul, intitulat ''Corona Immunitas'', lansat de Şcoala elveţiană pentru sănătate publică (SSPH+) din care fac parte 12 instituţii de învăţământ superior, ''va fi realizat pe întreg teritoriul Elveţiei'' în scopul ''colectării de informaţii epidemiologice despre imunitatea'' la noul coronavirus, se precizează într-un comunicat publicat pe pagina de internet a programului.

Prevăzută să se desfăşoare pe o durată de cel puţin şase luni, cercetarea va furniza ''informaţii fiabile referitoare la numărul celor care au dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2 (denumirea ştiinţifică a virusului) în diferite regiuni şi în grupuri specifice de populaţie, precum şi despre amploarea şi durata imunităţii'' împotriva noului coronavirus.

Datele vor furniza totodată informaţii ''despre probabilitatea de a fi din nou infectat".

COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a dus la decesul a peste 1.300 de persoane în Elveţia, unde s-au înregistrat aproximativ 28.500 de cazuri de infectări.

Această cifră, ca peste tot în lume, reprezintă doar o parte din numărul celor potenţial infectaţi întrucât nu a fost testată întreaga populaţie.

Germania şi Italia au lansat teste la nivel naţional pentru detectarea anticorpilor, alte ţări anunţându-şi intenţia de a desfăşura cât mai curând teste similare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră