Experții Universității Oxford: oamenii se pot infecta cu noul coronavirus de mai multe ori

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Experții Universității Oxford: oamenii se pot infecta cu noul coronavirus de mai multe ori

Profesoara Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford, conducătorul unei echipe care lucrează la dezvoltarea unui vaccin anti COVID, spune că oamenii de știință cred că este posibil ca un om să fie infectat cu COVID-19 de mai multe ori, potrivit BBC News.

Gilbert a susținut că imunitatea indusă de un potențial vaccin poate dura mai mult decât imunitatea dezvoltată de cei care au fost deja infectați.

„Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, spune Gilbert.

„Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a spus Gilbert.

Prin intermediul unui vaccin, răspunsul sistemului imunitar ar rămâne alert o perioadă mai lungă de timp, de peste un an, motiv pentru care imunitatea dată de vaccin ar putea dura mai mult decât cea dată de infectare.

Gilbert a adăugat că momentan se pot face presupuneri doar pe baza unor studiilor făcute pe un vaccin pentru un coronavirus asemănător, MERS, iar rezultatele în acel caz au confirmat că sistemul imunitar poate să lupte cu virusul chiar și la un an după vaccinare, se precizează în interviul acordat BBC.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră