Record de decese în Marea Britanie: nou bilanț coronavirus

04 Apr 2020 | scris de A.V.
Record de decese în Marea Britanie: nou bilanț coronavirus

În Regatul Unit s-au înregistrat încă 708 decese în cazul unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus într-o singură zi, un nou record care confirmă accelerarea epidemiei care a făcut 4.313 decese în ţară, au anunţat sâmbătă autorităţile medicale, relatează AFP, scrie Agerpres.

Vineri au fost înregistrate încă 684 de decese, după o creştere de 569, joi. În total, 41.903 de cazuri pozitive au fost identificate oficial.

De asemenea, vineri, la 09.00 GMT, 38.168 de persoane au fost confirmate ca infectate cu coronavirus, din totalul celor 173.784 testate.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va adresa duminică naţiunii în legătură cu epidemia de COVID-19, a anunţat Palatul Buckingham.

'Majestatea sa Regina a înregistrat un mesaj special către Regatul Unit şi Commonwealth în legătură cu epidemia de coronavirus. Mesajul televizat va fi transmis duminică, 5 aprilie, la ora 08.00 PM', a informat Palatul Buckingham, precizând că mesajul a fost înregistrat la Castelul Windsor.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, atins de maladia COVID-19, a anunţat vineri prelungirea carantinei în care se află dincolo de cele şapte zile recomandate de autorităţile sanitare britanice, până când îi vor dispărea simptomele.

"Mă simt mai bine, am în continuare unul dintre simptome", "am în continuare temperatură", "trebuie să-mi continui carantina", a declarat el într-un scurt mesaj video pe Twitter, în care îi invită pe britanici să nu cedeze tentaţiei de a-şi părăsi domiciliul în acest weekend, în contextul în care Regatul Unit se află în izolare de 11 zile.

"Lucrăm din plin la programul nostru pentru a învinge acest virus", a declarat vizibil obosit şeful guvernului, care continuă să lucreze în reşedinţa sa din Downing Street de o săptămână.

Criticat pentru felul în care gestionează criza, guvernul britanic a promis să efectueze 100.000 de teste zilnic până la sfârşitul lunii şi a inaugurat vineri la prânz un spital de campanie la Londra, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, care însă poate fi extinsă până la 4.000.

Alte stiri din Externe

Ultima oră