Elon Musk amenință cu mutarea fabricii Tesla din SUA după pandemia de coronavirus

10 Mai 2020 | scris de A.A.
Elon Musk amenință cu mutarea fabricii Tesla din SUA după pandemia de coronavirus

După ce în urmă cu o săptămână a început să critice măsurile guvernamentale mult prea restrictive, Elon Musk vine cu o afirmație șocantă: după ce trece valul de coronavirus va muta fabrica care produce celebrele autoturisme Tesla va fi relocată într-un al stat din SUA, transmite Business Insider.

”Tesla va da în judecată districtul Alameda în cel mai scurt timp. Ignorantul ofițer al sănătății interimar, care nici măcar nu a fost ales încă ia decizii contrar măsurilor transmise de guvern, președinte, a libertăților constituționale și chiar a minimului bun simț. Sincer, aceasta este picătura care umple paharul. Tesla își va muta sediul principal și toate programele în Texas, Nevada. Dacă vom păstra fabrica Fremont în prezenta locație va fi decisă în funcție de cum va fi tratată compania Tesla de către autortăți. Aceasta este ultima fabrică ce produce automobile din toată regiunea Californiei”, a precizat fondatorul pe Twitter.

Nu s-a precizat concret dacă procesul a fost deja intentat în condițiile în care toate tribunalele sunt închise în weekend. Într-o altă postare, Musk a îndemnat toți acționarii să depună un proces comun și să creară despăgubiri din partea statului.

Districtul Alameda ce include Fremont, California și zona unde își desfășoară activitatea fabrica gigantul Tesla și-a extins măsurile de izolare până la o dată ulterioară care nu a fost încă anunțată. Autoritățile locale nu au permis redeschiderea uzinelor Tesla, activitatea economică fiind în continuare interzisă.

Reprezentanții Tesla au declarat că intenționau să reia activitatea încă din 6 mai, dar oficialii locali au interzis acest lucru.

Musk a avertizat asupra efectelor economice grave asupra companiei dacă nu se reia activitatea în cel mai scur timp.

”Sincer, mi se pare revoltător să închizi oamenii în case, este impotriva drepturilor constituționale. Nu poți să iei libertatea oamenilor, nu de asta am venit în America și am construit acea mai mare națiune.”, a transmis CEO-ul Tesla în cadrul unei video-conferințe.

”Dacă cineva decide să rămână acasă, este foarte bine și ar trebui să o facă. Dar ca să interzici oamenilor să părăsească căminul și îi ameninți cu arestare, este o măsură fascistă! Unde este democrația? Unde este libertatea! Dați-le oamenilor înapoi blestemata libertate!”, a adăugat Musk.

Acesta a continuat prezentând situația regiunilor din vecinătate care au adoptat măsuri mult mai relaxate. Fabricile Tesla din San Joaquin și Nevada au luat toate măsurile necesare pentru protejarea angajaților pe timpul pandemiei, și-au reluat activitatea deja și nu au raportat niciun caz pozitiv.

Fondatorul a conchis că oficialii Tesla au învățat cel mai bine din China, acolo unde este localizată o altă fabrică, ce măsuri trebuie să implementeze pentru a gestiona pandemia, dar și pentru a se proteja împotriva crizei economice mondiale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră