Cinematografele din Cehia au primit interdicția de a comercializa răcoritoare și popcorn

01 Mai 2020 | scris de A.A.
Cinematografele din Cehia au primit interdicția de a comercializa răcoritoare și popcorn

Republica Cehă a transmis noile măsuri de relaxare ce privesc activitatea cinematografelor, saloanelor de înfrumusețare și magazine ce urmează a-și relua activitatea din 11 mai, conform Reuters

Cinematografelor vor putea relua activitatea, dar li s-a interzis comercializarea mâncării, băuturilor răcoritoare și a floricelelor de porumb pentru a limita posibilitatea infectării cu noul coronavirus.

Frizerii vor trebui să poarte două protecții externe, atât masca, cât și viziera, iar manichiuristele vor avea obligația de a purta și mănuși de protecție, a precizat Adam Vojtech, Ministrul sănătății.

Cehia are o populație de peste 10 milioane de locuitori și intenționează să redeschiderea economiei țării în condițiile în care a reușit să limiteze pandemia. Încă din martie au fost închise școlile, magazinele și restaurantele, iar populația a fost izolată la domiciliu.

Țara a raportat 7.689 de cazuri confirmate pozitiv și 237 decese.

Reprezentanții guvernului au declarat că vor permite organizarea de evenimente culturale și sportive cu până la 100 de participanți în a doua fază a relaxării restricțiilor. Tot atunci vor fi redeschise mall-urile și magazinele foarte mari.

În cinematografe și teatre se va limita accesul publicului, va fi un rând gol lăsat între scaune și doar cuplurilor vor putea să stea unul lână altul. O măsură foarte clară a fost transmisă: nu este permisă comercializarea popcornului.

Restaurantele se vor deschide, dar vor fi obligate să asigure o distanțare de minim un metru și jumătate între clienți.

Alte stiri din Film

Ultima oră