Elevii din China se reîntorc la cursuri

27 Apr 2020 | scris de A.A.
Elevii din China se reîntorc la cursuri

Copiii din două zone metropolitate din China au putut reîncepe cursurile de astăzi după mai mult de trei luni de pauză în condițiile în care sunt ridicare măsurile restrictive din toate țările lumii, precizează AFP.

Cele mai afectate state din Europa, Italia, Spania, Franța și Marea Britanie au început și ele să ridice anumite restricții în urma înregistrării unei scăderi constante a numărului de noi îmbolnăviri și noi decese. Se pare că tot mai multe state se află pe partea descendentă a curbei evoluției pandemiei și toate autoritățile încearcă să construiască planuri de revenire la o viață normală, chiar dacă experții epidemiologi îndeamnă la prudență pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri. Italia și statul New York au demarat procesul de ridicare a restricțiilor, vor urma măsuri graduale și în Franța și Spania, iar în Shanghai și Beijing elevii au putut să reînceapă școala după o pauză de câteva luni.

Elevii și-au manifestat bucuria față de revenirea la ore astfel putând să se revadă cu prietenii. Mulți studenți din China au tras semnale de alarmă cu privire la dificultățile studiului de acasă.

În Shanghai au reluat activitatea elevii claselor a opta și a douăsprezecea pentru a putea finaliza ciclurile educaționale, iar în Beijing doar elevilor de liceu li s-a permis întoarcerea la școală.

La intrarea în centrele universitare, fiecare elev trebuie să prezinte rezultatele unei aplicații care calculează gradul de probabilitate de a fi intrat în contact cu o persoană infectată, iar măsurarea temperaturii este obligatorie.

Cifrele oficiale transmise de autoritățile din China sunt fluctuante în continuare pe măsură ce sunt ridicate restricțiile, dar controalele au fost intensificate pentru a putea izola în cel mai scurt timp noi focare de răspândire a coronavirusului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră