Britanicii vor trebui să se obișnuiască cu restricțiile sociale. Măsurile vor fi aplicate pentru un termen mult mai lung

23 Apr 2020 | scris de A.A.
Britanicii vor trebui să se obișnuiască cu restricțiile sociale. Măsurile vor fi aplicate pentru un termen mult mai lung

Profesorul Chris Whitty, consilierul guvernamental în domeniul sănătății a declarat că nimeni nu se poate aștepta la o revenire a vieții normale într-un viitor apropriat.

Pe termen lung sigurele speranțe se îndreaptă spre apariția unui tratament eficient al coronavirusului și a unui vaccin, dar șansele ca acestea să fie dezvoltate și aprobate anul acesta sunt extrem de reduse.

”Acest virus nu va dispărea, nu va putea fi oprit. Așa că trebuie să înțelegem că vom fi obligați să conviețuim cu el pentru o perioadă mult mai mare”, a declarat Whitty.

Ultimele cifre oficiale din Marea Britanie au anunțat 759 de noi decese ajungând la un total de 18.100 persoane decedate în urma infectării cu noul coronavirus.

Profesorul a mai declarat că numărul de decese înregistrate nu va scădea rapid după depășirea vârfului pandemiei. ”Privind pandemia în perspectivă, speranța se îndreaptă în primul rând spre descoperirea unui tratament pentru a putea asigura asistența medicală cazurilor grave și pentru a proteja acele categorii cu riscul cel mai mare în a dezvolta complicații majore în urma infectării ce ar periclita viața cetățenilor.”

O altă problemă majoră cu care se confruntă Marea Britanie este și suprasolicitatea sistemului medical cu pacieți COVID, iar restul pacienților au fost grav afectați de imposibilitatea de a accesa serviciile medicale. Mulți au fost afectați în mod direct, ajungând chiar să decedeze în urma altor afecțiuni preexistente coronavirusul, dar care nu au fost tratate adecvat, dar se vor raporta și cazuri când sănătatea generală a cetățenilor a fost afectată de această lipsă a actului medical continuu.

Specialiștii britanici au anunțat că acest virus nu va dispărea după depășirea acestei explozii de noi confirmări, iar prof. Whitty a întărit convingerea că viața nu se va întoarce la normal din vară sau cel târziu toamnă așa cum se așteptau britanicii.

Într-o primă etapă de ridicare a restricțiilor din țară se vor deschide școlile, câteva afaceri mici și va fi repornit transportul public. Ultimele afaceri care vor fi deschise sunt restaurantele, barurile, pub-urile și hotelurile, precizează BBC News.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră