Şcolile britanice înlocuiesc ceasurile de tip analog, adică pe cele clasice, „cu limbă”, din sălile de examen, cu unele digitale, deoarece elevii nu mai sunt capabili să citească ora, scrie The Telegraph.
“Generaţia actuală nu se pricepe la fel de bine la citit ceasul tradiţonal, precum generaţiile mai vechi. Copiii de azi sunt obişnuiţi să vadă o reprezentare digitală a orei pe telefonul sau pe calculatorul lor. Aproape orice aparat au este digital, aşa că tinerii sunt expuşi la ceasuri electronice peste tot”, a declarat Malcolm Trobe, de la Association of School and College Leaders.
Un ceas tradiţional în clasă ar putea constitui o cauză de stres inutil în timpul unui examen, consideră profesorii, care îşi doresc elevi cât mai relaxaţi la examene. „Nu vrea nimeni să îi vadă ridicând mâna în timpul examenului, ca să întrebe cât timp le-a mai rămas”, a afirmat unul dintre profesori.
La începutul acestui an, Sally Payne, un medic pediatru, a avertizat că, din cauza utilizării excesive a tehnologiei, copiii se descurcă din ce în ce mai greu să folosească pixuri şi creioane.
De altfe, mai mulţi profesori şi-au prezentat experienţa în materie de folosire a ceasurilor digitale de către elevi pe reţelele de socializare, ca urmare a unei prezentări făcute la conferinţa Partners in Excellence de la Londra. Copii de nouă, zece sau 11 ani s-au dovedit incapabili să spună cât este ora, dacă au avut de-a face cu un ceas clasic.