În 1.100 de şcoli va fi boicotată simularea examenului de evaluare naţională

04 Mar 2018
În 1.100 de şcoli va fi boicotată simularea examenului de evaluare naţională

Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, anunţă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), citat de news.ro.

FSLI precizează că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.

Ministerul Educaţiei le transmite sindicaliştilor că boicotul nu este o soluţie, făcând apel la cadrele didactice să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale şi reamintindu-le că tocmai au primit o mărire salarială de 20%.

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 - 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018, reaminteşte news.ro.

Textul integral al ştirii, AICI

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră