Covid19: În Shanghai o femeie a stat în carantină într-o cabină telefonică timp de o lună

06 Mai 2022
Covid19: În Shanghai o femeie a stat în carantină într-o cabină telefonică timp de o lună

În plină izolare în Shanghai, o femeie imigrantă fără adăpost a fost nevoită să se refugieze într-o cabină telefonică împreună cu câinele ei timp de mai bine de o lună. Un exemplu al consecințelor strategiei „zero-Covid” a Chinei, relatează LePoint citând media Vice

În China, politica zero Covid face ravagii asupra populației, forțată – în majoritatea orașelor mari – să trăiască total închisă, timp de câteva săptămâni. În Shanghai, calvarul durează de o lună. Locuitorii, care se plâng că nu au primit suficientă mâncare de la guvern, continuă să-și strige furia de la ferestre. Dar unii nici măcar nu își pot permite acest „lux”. O muncitoare imigrantă fără adăpost în vârstă de 50 de ani a fost forțată să se izoleze într-o cabină telefonică împreună cu câinele ei, relatează Vice.

O locuitoare a clădirii de vizavi a putut să urmărească rutina zilnică a acestei femei de 50 de ani, care foarte rar ieșea în jurul adăpostului ei improvizat să-și plimbe câinele și să-și aerisească plapuma.

Dată afară de poliție
Peste 26 de milioane de oameni au fost închiși la Shanghai începând de vineri, 1 aprilie. Dar printre aceștia se numără și sute de muncitori imigranți care, fără muncă și fără ajutorul unui angajator pentru locuință sau hrană, nu au de ales decât să trăiască pe stradă. Această femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a încercat să-și construiască un adăpost datorită acestei cabine telefonice, dar a fost refuzată.


Pe pe 29 aprilie oamenii legii au venit să o dea afară pe muncitoarea imigrantă sigilând cabina telefonică cu bandă adezivă, astfel încât ea să nu mai poată avea acces la ea.

Un reporter a reușit să o găsească pe străzile din Shanghai. Ea este în siguranță cu câinele ei, iar localnicii fac tot ce pot pentru a o susține, inclusiv pentru a primi mâncare. Potrivit China Youth Daily, i s-a oferit cazare, dar a refuzat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră