Covid-19: un spaniol își recapătă libertatea după doi ani și 45 de zile de spitalizare

10 Mai 2022
Covid-19: un spaniol își recapătă libertatea după doi ani și 45 de zile de spitalizare

Chiar la începutul pandemiei de Covid, acest sexagenar a fost cufundat de la internare într-o comă artificială, în martie 2020, într-un spital din Barcelona. A ieșit vineri din spital, slăbit, dar cu intenția fermă, a spus el reporterilor, de a se bucura de viață, scrie FranceInfo

Un locuitor al Barcelonei, Eduardo Lozano, 60 de ani, a fost internat la spital și a intrat în comă artificială pe 22 martie 2020 tocmai a părăsit unitatea vineri, slăbit, ajutat sa meargă, dar în viață după doi ani și 45 de zile în spital. O eternitate. „Nu credeam că voi scăpa din asta, a spus el la canalul catalan TV3, când m-am trezit din comă, arătam ca un cadavru, nu mă puteam mișca, aveam 35 de kilograme, trebuia să reînvăț totul și asta am putut face, mulțumită personalului de îngrijire medicală.”

Eduardo Lozano nu mai este același. Înainte era taximetrist, iubea sporturile cu motor, drumețiile, călătoriile, alergatul. Atâtea lucruri care aparțin trecutului. Genunchii îi sunt foarte afectați din cauza poziției pe care a păstrat-o timp de doi ani, întins pe burtă. Fața lui este și ea marcată, încă se văd urmele intubării prelungite care l-a lăsat cu cicatrici la colțul buzelor. Corpul lui s-a schimbat, și reperele lui. Nu a avut soție, copii sau părinți si acum nu mai are apartament. Un prieten a venit să-l ia și îl ia. S-a terminat și cu permisul de taxi, Eduardo este oficial invalid și nu mai poate conduce.

„Planul meu este să mă bucur de viață”
Ca toți pacienții care suferă de Covid lung trebuie să reinventeze totul, să rescrie lista lucrurilor care contează. Incepand cu impacarea cu corpul tau, reusind sa mergi singur, sa te porti in picioare. Și apoi, să mănânci bine, să savurezi din nou mâncare bună, „nu e că mâncarea din spital a fost proastă, spune el, dar... totuși, un restaurant bun și cotlete, n-aș zice nu nu”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră