Marea Britanie: unii au avut Covid chiar și de PATRU ori

19 Mar 2022 | scris de A.V.
Marea Britanie: unii au avut Covid chiar și de PATRU ori

Noi informații nu neapărat bulversante cât intrigante vin din Regatul Unit.

UK Health Security Agency (UKHSA) spune că 62 de persoane au avut de patru ori teste pozitive de la începutul pandemiei. Nu, nu este vorba de vreo greșeală, fiecare test a fost făcut la cel puțin 90 de zile după cel anterior, scrie SkyNews.

Tot statisticile lor spun că alte 7.640 au fost infectate de trei ori până la 6 martie 2021, când au fost colectate datele.

Datele sunt doar pentru Anglia, sugerând că totalul ar fi și mai mare în întreg Regatul Unit.

„Mulți se vor reinfecta la intervale de câțiva ani”

Paul Hunter, profesor de medicină la University of East Anglia, spune că oamenii care s-au reinfectat de mai multe ori este posibil să fi avut variante diferite de coronavirus. Dar, chiar dacă virusul și-a încetat acum evoluția, imunitatea față de infecțiile pe cale nazală sau orală este de durată atât de limitată încât oamenii se pot reinfecta la intervale în jur de doi ani.

Se crede, de asemenea, că probabilitatea unei reinfectări se datorează în parte geneticii sistemului imunitar sau unei alte boli care împiedică sistemul imunitar să acționeze bine.

„Virusul va face parte din viețile noastre. Mulți dintre noi se vor reinfecta la câțiva ani. Chiar și nepoții nepoților noștri vor avea Covid.”

Paul Hunter  crede că, deși imunitatea are viață scurtă, tot previne formele grave, așa că următoarele episoade cu Covid vor fi mai ușoare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră