COVID. 1 din 3 adulți dezvoltă alte probleme de sănătate, în lunile de după infectare

14 Feb 2022 | scris de Istvan Deak
COVID. 1 din 3 adulți dezvoltă alte probleme de sănătate, în lunile de după infectare

Aproape o treime dintre cei care au trecut prin COVID-19 se confruntă cu noi probleme de sănătate în lunile de după infectare, arată un nou studiu. Aceste afecțiuni implică o serie de organe și sisteme majore, inclusiv inima, rinichii, plămânii și ficatul, precum și probleme de sănătate mintală.

Cu aproximativ 400 de milioane de oameni infectați cu coronavirus în întreaga lume, „numărul supraviețuitorilor cu noi afecțiuni după infecția acută va continua să crească”, spune autorul studiului, Dr. Ken Cohen, director executiv al Optum Labs, cu sediul în Minnesota, potrivit healthday.com.

Cercetătorii au analizat datele privind asigurările de sănătate din 2020 de la peste 133.000 de americani de 65 de ani și peste, care au fost diagnosticați cu COVID înainte de 1 aprilie 2020 și le-au comparat cu grupuri de persoane de 65 de ani și peste, din 2019 și 2020, care nu au avut COVID și cu un grup diagnosticat cu boală virală a tractului respirator inferior.

Dintre pacienții cu COVID, 32% au solicitat asistență medicală în câteva luni după diagnosticare pentru una sau mai multe afecțiuni de sănătate noi sau persistente, ceea ce a fost cu 11 puncte procentuale mai mare decât grupul de comparație din 2020.

Cercetătorii au descoperit că pacienții cu COVID, cu vârste peste 65 de ani, aveau un risc mai mare pentru o serie de afecțiuni, inclusiv insuficiență respiratorie, oboseală, hipertensiune arterială și probleme de sănătate mintală.

Concluziile au fost publicate pe 9 februarie în British Medical Journal. Acesta a fost un studiu observațional, așa că nu poate dovedi o legătură directă între COVID-19 și noile probleme de sănătate, a spus echipa lui Cohen.

Cu toate acestea, aceste descoperiri evidențiază și mai mult gama largă de afecțiuni importante care se pot dezvolta după infectarea cu SARS-CoV-2, au spus autorii într-un comunicat de presă al jurnalului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră