Coronavirus: un tribunal italian ordonă analiza vaccinurilor cu ARN mesager

30 Iul 2022
Coronavirus: un tribunal italian ordonă analiza vaccinurilor cu ARN mesager

O instanță italiană sesizată de o persoană care se opune vaccinării anti-covid a dispus analiza de laborator a vaccinurilor cu ARNm (ARNm), am aflat sâmbătă de la avocatul reclamantei, scrie Le Soir.

Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino (est), a desemnat un expert care să identifice conținutul vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech cu ARN mesager anti-covid. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat pentru AFP avocata Nicoletta Morante. Potrivit ei, aceasta este „o premieră în Italia și poate în Europa”.

Reclamantul, care a contractat deja boala în trecut, are 50 de ani și lucrează în educație o activitate care în Italia este supusă obligației de vaccinare. Refractar la vaccinare, el se află sub sancțiuni administrative, potrivit avocatei Morante. Pe lângă „că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de covid satisface buna administrare a medicamentului”, vrea să știe ce proteine ​​sunt prezente în aceste vaccinuri și dacă acestea conțin „excipienți de utilizare non-umană sau periculoase pentru sănătate,”  conform unui rezumat al plângerii văzute de AFP.

Tratamentul cu ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus – „antigenele” – pentru a antrena sistemul imunitar să-l recunoască și să-l neutralizeze.

În susținerea plângerii civile prezentate lui Pesaro, avocatul a produs opinia unui cercetător medical, prezentat ca virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcția de protecție pentru care sunt injectate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, „nu au conformația funcțională declarată”, iar răspunsul imun pe care îl generează „este ineficient”.

Potrivit OMS, peste 12 miliarde de doze de vaccinuri anti-covid au fost administrate la nivel mondial și 60% din populație a primit două doze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră