Danemarca suspendă programul național de vaccinare împotriva Covid-19

28 Apr 2022
Danemarca suspendă programul național de vaccinare împotriva Covid-19

Danemarca, care în februarie a ridicat toate restricțiile legate de pandemia de coronavirus, a declarat marți că își suspendă programul general de vaccinare împotriva Covid-19, scrie The Local.

Menționând că epidemia este sub control și că nivelurile de vaccinare sunt ridicate, Autoritatea Daneză de Sănătate a spus că țara se află într-o „poziție bună”.

„Prin urmare, încetăm programul de vaccinare în masă împotriva Covid-19”, a declarat Bolette Søborg, directorul departamentului de boli infecțioase al autorității.

Aproximativ 81% din cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei au primit două doze de vaccin și 61,6% au primit și un rapel.

Danemarca a remarcat o scădere a numărului de noi infecții și rate stabile de spitalizare.

În timp ce invitațiile pentru vaccinări nu vor mai fi emise după 15 mai, oficialii din domeniul sănătății anticipează că vaccinările vor fi reluate după vară.

„Plănuim să redeschidem programul de vaccinare în toamnă. Aceasta va fi precedată de o evaluare profesională aprofundată a cine și când să se vaccineze și cu ce vaccinuri”, a spus Søborg.

Pe măsură ce un val al variantei Omicron a lovit țara în noiembrie anul trecut, Danemarca și-a intensificat campania de vaccinare, accelerând accesul la vaccinuri de rapel și oferind o a patra doză de la mijlocul lunii ianuarie celor mai vulnerabili.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră