Coreea de Sud furnizează Statelor Unite 600.000 de kituri de testare a noului coronavirus

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Coreea de Sud furnizează Statelor Unite 600.000 de kituri de testare a noului coronavirus

Autoritățile coreene vor trimite, joi, către Statele Unite 600.000 kituri de testare ca urmare a solicitărilor venite din partea președintelui Donald Trump.

Trump a transmis această cerere direct președintelui Moon Jae-in, prin intermediul unui apel telefonic încă din data de 25 martie atunci când a izbucnit pandemia în SUA.

Avionul este programat a decola din Seoul la 10.30 și va transporta kiturile relizate de două companii coreene acreditate de FDA.

Conform contractului semnat de cele două țări, Statele Unite vor achita integral valoarea comenzii și se va ocupa de transportul acesteia. Aceasta nu este prima comandă pe care o onorează, dar este cea mai mare de până acum. Un nou lot de 150.000 de teste va fi livrat printr-un intermediar.

Pe măsură ce China se lupta să gestioneze numărul foarte mare de infectați, Coreea de Sud a reușit să gestioneze criza și numărul de îmbolnăviri printr-o politică de testare în masă și anchete epidemiologice rapide și precise.

Autoritățile coreene au declarat că acest succes în gestionarea pandemiei se datorează eficienței oficialilor din guvern și a unor companii private care au reușit să producă testele și să obțină aprobările necesare în timp record.

Alte stiri din Externe

Ultima oră