CFR Călători anunță noile măsuri de protejare a populației

13 Apr 2020 | scris de A.A.
CFR Călători anunță noile măsuri de protejare a populației

CFR Călători şi-a adaptat mersul trenurilor la condiţiile de circulaţie impuse prin Ordonanţele Militare şi prin instituirea stării de urgenţă, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu COVID 19, iar pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula "un loc liber, un loc ocupat", informează compania.

"Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă trebuie să respecte toate prevederile Ordonanţelor, dar şi regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii. Pentru asigurarea distanţei sociale, în trenuri se aplică regula "un loc liber, un loc ocupat". Principiul se aplică şi la vagoanele de dormit şi cuşetă.", se menţionează în comunicatul operatorului feroviar .

CFR Călători va suplimenta trenurile de lung parcus (vezi tabel) cu vagoane de dormit și cușetă, pentru a veni în sprijinul calătorilor noștri care se deplaseză spre casă în perioda sărbătorilor Pascale. Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanța între călători și confortul acestora pe distanțe lungi.

Astfel pentru vagoanele de dormit se va putea cumpăra un loc single în cabina dublă. Pasagerul va călători în regim single și va achita prețul unui singur loc. La cușetă se vor vinde doar jumătate din locuri. În vagoanele clasă se menține regula “un loc liber, un loc ocupat”. Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasagerii noștri și personalul propriu.

Tren Stație plecare Stație sosire Observații
IR 1641 București Nord Baia Mare  
IR 1648 București Nord Bistrița Nord Ramura la trenul IR 1641
IR 1639 București Nord Cluj Napoca Ramura la trenul IR 1641
IR 1642 Baia Mare București Nord  
IR 12391 Bistrița Nord București Nord Ramura la trenul IR 1642
IR 1638 Cluj Napoca București Nord Ramura la trenul IR 1642
IR 1695 București Nord Timișoara Nord  
IR 1696 Timișoara Nord București Nord  
IR 1741 București Nord Satu Mare  
IR 1742 Satu Mare București Nord  
IR 472 București Nord Arad  
IR 1822 Arad București Nord  

De exemplu, cumpărând un loc într-o cabină de 2 locuri (2 paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce privește locurile la vagoanele cușetă, într-o cabină de 6 locuri vor călători 3 pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu 4 locuri vor călători 2 pasageri. Practic, pasagerii noștri vor beneficia de mai mult spațiu și siguranță, neplătind în plus.

De asemenea, în zilele cu vârf de trafic din perioada sărbătorilor Pascale, trenurile care circulă pe rutele cele mai solicitate au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula „un loc liber, un loc ocupat”.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, CFR Călători dezinfectează materialul rulant înainte de îndrumarea în fiecare cursă în revizii/depouri. În plus, personalul de tren este dotat cu un kit personal de materiale dezinfectante, se spune în comunicat.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație de 10 zile de pe următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metru față de celelalte persoane.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră