Donald Trump: noi recomandări pentru americani

04 Apr 2020 | scris de A.A.
Donald Trump: noi recomandări pentru americani

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a declarat, vineri, că administraţia le recomandă acum americanilor să-şi acopere faţă cu „pânză non-medicală”. Noile recomandări sunt contrare sfaturilor iniţiale care spuneau că folosirea măştilor nu este necesară pentru persoanele care nu erau bolnave. Această schimbare a atitudinii lui Trump apare și în urma recomandărilor OMS de a purta orice formă de mască pentru a ne proteja de noul coronavirus.

Trump a spus că recomandările, care au venit după o săptămână de deliberări aprinse în interiorul Casei Albe, sunt voluntare şi că el nu le va aplica, scrie CNN.

„Nu cred că o voi face”, a spus Trump, adăugând că ar fi greu de purtat o mască în timpul întâlnirilor pe care le are în Biroul Oval. „Să port o mască pe faţă în timp ce salut preşedinţii, primii miniştri, dictatorii, regi, regine - pur şi simplu nu o văd", a explicat liderul de la Casa Albă.

După săptămâni în care americanii au insistat să nu poarte măşti de faţă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, oficialii administraţiei prezidenţiale au început o dezbatere internă privind acest subiect şi au decis o schimbare de poziţie. În discursul său, Donald Trump a recomandat folosirea de măştilor alternative faţă de cele medicale, în special acestea fiind absolut necesare cadrelor medicale. 

„Dacă oamenii doresc să poarte măşti, pot să o facă. Dacă doresc să folosească eşarfe, pe care cei mai mulţi le au în casă, pot să facă şi asta”, a spus Trump când a fost întrebat despre ce ar trebui să folosească americanii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră