Statele Unite se luptă cu pandemia și cu tornadele

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Statele Unite se luptă cu pandemia și cu tornadele

În SUA, trei state se luptă cu tornadele: Texas, Louisiana și Mississippi. Autoritățile au declarat șase decese și un număr mare de case distruse de forțele naturii, potrivit BBC News.

Meteorologii au emis avertizări de tornade însoțite fulgere, vânt puternic ce va provoca pagube materiale importante atât duminică, cât și luni în zone extinse din Alabama, Georgia și Mississippi.

Autoritățile au transmis măsurile de protecție a populației atât împotriva coronavirului, cât și împotriva tornadelor. Au deschis mai multe adăposturi pentru ca cetățenii să se poată muta o perioadă din casele lor, acestea fiind în pericol de a fi distruse complet de intensitatea vântului.

Americanii au fost sfătuiți să planifice din timp relocarea lor și a membrilor familiei, să caute adăpost temporar în locațiile stabilite de autoritățile locale, fiind asigurați că se vor lua toate măsurile de înlăturare a pericolului de infectare cu noul coronavirus.

Statele Unite au înregistrat duminică seară 1.514 noi decese în 24 de ore, un număr în scădere pentru a doua zi consecutiv, potrivit bilanţului cotidian prezentat de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP, citată de Agerpres. Această universitate americană de medicină a înregistrat 1.920 de noi morţi sâmbătă şi 2.108 vineri. Statele Unite sunt pe departe cea mai afectată ţară de COVID-19, cu cel puţin 22.020 de decese şi 555.000 cazuri confirmate. Situaţia este deosebit de gravă în statul New York, epicentrul pandemiei cu peste 9.000 de morţi, dintre care aproape 7.000 în oraşul New York.

"Nu vedem o scădere importantă, este doar o stabilizare", a nuanţat duminică guvernatorul statului, Andrew Cuomo.

SUA se află în aşteptare din cauza restricţiilor introduse pentru a opri răspândirea pandemiei. "Este o ciumă cum ţara noastră nu a văzut niciodată, dar câştigăm bătălia, câştigăm războiul", a afirmat pe Twitter preşedintele Donald Trump într-un mesaj video de Paşte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră