Rudi Giuliani atacă OMS din cauza răspunsului întârziat în lupta cu pandemia

12 Apr 2020 | scris de A.A.
Rudi Giuliani atacă OMS din cauza răspunsului întârziat în lupta cu pandemia

Potrivit publicației The Hill, fost primar al statului New York, devenid o personalitate marcantă în istoria SUA fiind cel care a coordonat operațiunile de salvare în urma atacurilor din 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene și readucere la viață a metropolei greu încercate, Rudi Giuliani iese la atac și acuză Organizația Mondială a Sănătății că nu a reușit să gestioneze pandemia de coronavirus.

Giuliani care, de altfel este și avocatul personal al lui Donald Trump a catalogat acțiunile OMS ca fiind o crimă de a căpătat proporții internaționale. Reprezentanții organizație nu au putut obține informații concrete și la timp de la experții în sănătate publică din China.

OMS a declarat pandemie de abia la începutul lunii martie în condițiile în care virusul a izbucnit în regiunea Wuhan în primele zile ale anului 2020.

Fostul primar a atacat în mod direct și autoritățile chineze menționând că ar trebui analizate informațiile transmise, nu se știe dacă această explozie de cazuri a venit ca un eveniment nefericit sau a fost un act coordonat. ”Cert este faptul că nu cred absolut nimic din ceea ce spun chinezii și, în plus, sunt ferm convins că ne ascund cifrele oficiale de îmbolnăviri și cele ale deceselor”, a continuat.

Conform statisticilor oficiale ale Universității Johns Hopkins, China a raportat peste 83.000 cazuri pozitive.

Giuliani nu este singura personalitate care se alătura lui Trump în lupta împotriva OMS. Președintele Comisiei Judiciare din Senatul American, Lindsey Graham va vota pentru reducerea drastică a fondurile acordate Organizației.

”Nu voi accepta continuarea finanțării OMS atâta timp cât nu se schimbă conducerea. Acțiunilor lor au lăsat de dorint, au fost extrem de lenți și încearcă să acopere anumite nereguli venite din partea autorităților chineze. Nu are niciun rost să continuăm finanțarea deoarece nu a ajutat SUA cu absolut nimic în lupta cu noul coronavirus și, atâta timp cât nu-și schimbă drastic politicile, nu mai suntem dispuși să-i susținem financiar.”, a declarat Graham.

Statele Unite sunt principalii finanțatori ai Organizației Mondiale a Sănătății alocând la ora actulă 122 milioane de dolari. Situația se va schimba începând cu 2021 când fondurile vor fi drastic reduse la 58 milioane de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră