Al nouălea caz de infectare cu noul coronavirus în România

06 Mar 2020
Al nouălea caz de infectare cu noul coronavirus în România

Un nou caz pozitiv de infectare cu COVID-19 (coronavirus) a fost confirmat la un bărbat de 40 de ani din Hunedoara, informează Grupul de Comunicare Strategică.

"A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră", precizează sursa citată.

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Acesta este al nouălea caz de coronavirus confirmat în România.

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timişoara şi a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienţilor internaţi la Iaşi şi Cluj-Napoca este ameliorată faţă de momentul internării lor, informează vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional se află în carantină 22 de persoane, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

"Până la această oră au fost prelevate şi analizate 734 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul", precizează GCS.

Numărul global de infectări cu noul coronavirus a ajuns la 98.023, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

"Suntem pe punctul de a atinge 100.000 de cazuri confirmate", a anunţat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a adăugat că, până în prezent, s-au înregistrat 3.380 de decese.

Directorul OMS a spus că este îngrijorat în mod special de răspândirea Covid-19 în ţări cu sisteme de sănătate vulnerabile, care ar putea eşua în încercarea de a ţine epidemia sub control.

Potrivit unor bilanţuri publicate în cursul zilei de vineri de agenţiile de presă AFP şi Reuters, care au centralizat date guvernamentale oficiale, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus depăşise pragul de 100.000 la nivel global.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră