Cel mai mare procesator de carne din lume, victimă a unui atac cibernetic masiv

03 Iun 2021 | scris de A.V.
Cel mai mare procesator de carne din lume, victimă a unui atac cibernetic masiv

Cea mai mare companie de procesare a cărnii din lume, JBS Brazilia a fost vizată de un atac cibernetic masiv  care a determinat închiderea temporară a unor unități de procesare din Australia, Canada și SUA transmite France24.

Compania consideră că atacul de tip ransomware (cu cerere de răscumpărare) a fost comis de un grup infracțional cu sediul probabil în Rusia, transmite Casa Albă.

„JBS a notificat Casa Albă că cererea de răscumpărare a venit de la o organizație criminală cu sediul probabil în Rusia”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Casa Albă discută direct cu guvernul rus despre această chestiune și transmite mesajul că statele responsabile nu adăpostesc hackeri”, a adăugat ea.

JBS a declarat că a făcut „progrese semnificative” în soluționarea atacului cibernetic și că speră că marea majoritate a fabricilor sale vor fi operaționale miercuri.

Potrivit grupului comercial Beef Central, „supermarketurile și alți utilizatori finali mari, cum ar fi rețeaua de alimentare cu hamburgeri McDonald's, vor fi printre clienții cei mai afectați pe termen scurt, din cauza nevoii lor constante de aprovizionare”.

La începutul lunii mai, livrarea de combustibil în sud-estul SUA a fost paralizată timp de câteva zile după ce un atac de tip ransomware a vizat compania Colonial Pipeline, care gestionează cea mai mare conductă de combustibili din SUA. Anchetatorii spun că atacul a fost comis de un grup cu legături cu Rusia.

Colonial Pipeline a confirmat că a plătit o răscumpărare de 4,4 milioane de dolari către gruparea de hackeri.

Guvernul SUA a recomandat în trecut companiilor să nu plătească infractorii pentru atacurile de tip ransomware, pentru că i-ar încuraja să comită noi atacuri.

Alte stiri din Externe

Ultima oră