"Ce să faci în caz de atac nuclear?" New York City a difuzat locuitorilor un videoclip de pregătire în caz de atac nuclear

13 Iul 2022
"Ce să faci în caz de atac nuclear?" New York City a difuzat locuitorilor un videoclip de pregătire în caz de atac nuclear

Serviciul public al orașului New York City a lansat un videoclip care descrie pașii pe care locuitorii ar trebui să faca în cazul unui atac nuclear, scrie L'independent

Videoclipul, postat luni pe NYC Emergency Management, un site oficial de știri din New York City, detaliază ce trebuie făcut în cazul unui atac nuclear. „Marea lovitură”, așa cum o numesc americanii, devine, prin urmare, o amenințare din ce în ce mai tangibilă de cealaltă parte a Atlanticului. În orice caz, autoritățile din New York nu riscul în serios. 

"Nu mă întreba cum sau de ce. Să știi doar că e lovitura cea mare",  începe videoclipul. Apoi urmează câțiva pași importanți de urmat imediat după atac.

Primul pas, adăpostește-te: „Intră repede într-o clădire”. „Intră repede și nu sta în mașină”.

„Rămâneți înăuntru și închideți toate ușile și ferestrele”... „Duceți-vă la subsol dacă este posibil”... „Fiți pe fază pentru cele mai recente informații” ... se mai spune în videolip.

Videoclipul îi încurajează pe locuitorii care se află afară când are loc explozia să facă un duș și să pună toate îmbrăcămintea exterioară în pungi pentru a ține praful radioactiv sau cenușa departe de corp.

„Nu ieși afară până când oficialii nu spun că este în siguranță”, mai spune prezentatoarea

New York City nu a oferit detalii despre cum sau când ar putea avea loc un atac nuclear. Autoritatea orașului a mai spus că probabilitatea unui atac nuclear în sau în apropiere de New York rămâne „foarte scăzută”.

Însă, în acest videoclip, autoritățile orașului vor însă să ia cât mai multe măsuri de precauție pentru ca newyorkezii să știe ce să facă într-o astfel de situație.

Trebuie spus că conceptul de „teroare nucleară” a fost ridicat de mai multe ori după invadarea Ucrainei de către Vladimir PutinLa fel ca în mass-media sau în viața politică, represaliile atomice fac parte din retorica de război a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a avertizat în special în aprilie despre un risc „grav” de război nuclear.

Alte stiri din Externe

Ultima oră