OTP Bank nu va mai cumpăra Banca Românească

20 Apr 2018
OTP Bank nu va mai cumpăra Banca Românească

OTP Bank nu va mai cumpăra pachetul de acţiuni reprezentând 99,28% din capitalul subscris al Băncii Româneşti S. A., instituţie aflată în prezent în proprietatea National Bank of Greece - a informat banca ungară prin intermediul site-ului oficial al Bursei de Valori din Budapesta, relatează hirado.hu.

Conform informării, a încetat contractul de vânzare-cumpărare încheiat în data de 26 iulie 2017, ce avea ca obiect achiziţionarea de către OTP Bank Romania S. A. a pachetului de acţiuni reprezentând 99,28% din capitalul subscris al Băncii Româneşti S. A. şi a altor plasamente efectuate în România de către diferite societăţi afiliate National Bank of Greece.

În această privinţă OTP a retras în ziua de 18 aprilie 2018 actul prin care a solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) revizuirea deciziei iniţiale prin care aceasta nu a autorizat tranzacţia, precizează sursa citată.

La 19 martie, OTP a comunicat că analizează conţinutul scrisorii de supervizare prin care BNR a informat banca maghiară că nu a autorizat noua achiziţie în România.

Conform informării din data respectivă, conducerea BNR a comunicat în ziua de 14 martie cu OTP Bank Romania că nu a autorizat preluarea pachetului de acţiuni şi nici achiziţionarea altor investiţii efectuate în România de către diferite societăţi afiliate Băncii Naţionale a Greciei (NBG).

Alte stiri din Business

Ultima oră