Fotografia NASA pe Marte: spaghete sau sfoară?

23 Iul 2022
Fotografia NASA pe Marte: spaghete sau sfoară?

Robotul Perseverance de la NASA a surprins o imagine neobișnuită a unui „obiect” curios întins pe nisipurile roșii de pe Marte, scrie HuffingtonPost.

Roverul Perseverance al NASA aflat în prezent pe Marte a descoperit pe 12 iulie pe un obiect care îi nedumerește pe experți. 

Perseverance este legat de o parașută printr-o frânghie, ceea ce îi permite să aterizeze fără probleme. Explicația cea mai probabilă ar fi așadar că o bucată din această frânghie s-a rupt. 

„Perseverance nu a fost anterior în zona în care a fost găsită sfoara, așa că este probabil ca vântul să-l fi suflat acolo”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al misiunii Perseverance la Jet NASA Propulsion Laboratory. Mai mult, la patru zile după această descoperire, Perseverance s-a întors în acest loc și obiectul dispăruse. 

Nu ar fi prima dată când Perseverance se întâlnește față în față cu obiecte care i-au permis să aterizeze. În iunie trecut, o altă fotografie a arătat ceea ce la prima vedere arată ca o bucată de folie de aluminiu, înfiptă între două pietre roșii. Era de fapt o bucată de izolație termică care fusese folosită pentru aterizarea robotului.

O oază pe Marte 

Obiectivul Perseverance în acest domeniu este să găsească o urmă de viață . Teritoriul în cauză este de fapt delta unui râu despre care oamenii de știință cred că s-a revărsat într-un lac imens cu miliarde de ani în urmă.

În locul lacului de astăzi: craterul Jezero, unde roverul a aterizat în februarie 2021. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră