Oportunități pentru medicina viitorului. EndologiQ, noul asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Valentin Filip, VP of Products la Fortech: "Toată lumea are de câștigat, companiile, industriile și, cel mai important, consumatorii”

10 Noi 2022 | scris de M.R.
Oportunități pentru medicina viitorului. EndologiQ, noul asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Valentin Filip, VP of Products la Fortech: "Toată lumea are de câștigat, companiile, industriile și, cel mai important, consumatorii” Galerie foto (3)

Medicina viitorului arată din ce în ce mai bine, iar oportunitățile din ce în ce mai multe. Fortech, compania de software development, lansează Fortech Products pentru a ajuta industriile esențiale din România să inoveze cu ajutorul tehnologiei. Noua divizie construiește soluții digitale de la zero și susține antreprenorii care dezvoltă produse și servicii în aceeași direcție, cu resurse, capital, și expertiză tehnică și de business. Un exemplu recent din industria medicală este EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Soluția îi ajută să-și standardizeze rapoartele și să extragă date pentru cercetare.

Fortech Products este o nouă divizie a companiei Fortech care construiește produse digitale de la zero sau intră în parteneriat cu fondatori la început de drum pentru a inova și digitaliza industrii esențiale precum medicină sau producție. Mai exact, aceștia Ppn la dispoziție resurse, capital și expertiză pentru dezvoltarea, lansarea și creșterea acestora în start-up-uri scalabile și business-uri profitabile.

România se situează pe ultimul loc în UE la competitivitatea digitală

Multe industrii care s-au dovedit a fi esențiale, mai ales în ultimii ani, sunt afectate de lipsa digitalizării. De exemplu, România se situează pe ultimul loc în UE la competitivitatea digitală, potrivit rezultatelor Indicelui economiei și societății digitale (DESI) 2022, care urmărește progresele digitale înregistrate în statele membre ale UE, în domenii precum integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi și serviciile publice digitale.

De aceea, Fortech Products se concentrează în special pe medicină și producție, pentru a le aduce la standardele din țările vestice, lucrând împreună cu specialiști care  cunosc cel mai bine provocările, lipsurile și neajunsurile “din teren”.

”Cu toate că multe companii și industrii și-au intensificat activitatea și s-au orientat spre domeniul digitalizării în ultimii ani, suntem departe de a valorifica cu adevărat această oportunitate. Majoritatea inițiativelor eșuează din lipsă de abordare corectă, având o strategie opacă, fără o înțelegere profundă a problemelor și a contextelor care se prefigurează sau există în societate. Din această cauză, multitudinea de strategii implementate nu aduce rezultatele dorite și se ajunge ca acestea să fie mai costisitoare decât era lipsa lor”, declară Valentin Filip, VP of Products în cadrul Fortech.

Pentru digitalizarea eficientă a industriilor, Fortech devine partener cu specialiști din terțe domenii pentru a construi soluții care pot fi integrate ulterior în activitatea profesională.

Mai exact, specialiștii care își doresc să beneficieze de digitalizare pot avea rolul de consultant și se pot implica cu experiența lor profesională, iar cei de la Fortech vor acoperi întregul proces de dezvoltare a soluției. Indiferent de opțiune, scopul este ca aceștia să beneficieze în primul rând de avantajele tehnologiei, astfel încât clienții lor și, implicit, industria și ecosistemul tehnologic din România să se dezvolte în urma acestor progrese.

EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii

Un exemplu recent din industria medicală este EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Soluția îi ajută să-și standardizeze rapoartele și să extragă date pentru cercetare. Atunci când Andrei Groza, medic gastroenterolog, a apelat la Fortech Products avea doar o idee, o frustrare legată de starea de atunci a rapoartelor și o viziune despre funcționalități și design. 

"Căutam un partener IT care să mă ajute să construiesc o aplicație pentru endoscopie digestivă și ei au fost singurii interesați de idee și de potențialul soluției. Această colaborare m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul de a folosi cunoștințele pe care le-am adunat în timpul doctoratului, în dezvoltarea unui produs folosit pentru toți doctorii care practică endoscopii, în timp ce am și participat direct în fiecare etapă a dezvoltării produsului.

Entuziasmul general, profesionalismul și deschiderea către discuții și idei a făcut această experiență să fie printre cele mai bune din cariera mea și sper să fie de durată”, povestește medicul Andrei Groza despre colaborarea cu Fortech Products.

Fortech Products beneficiază de experiența de aproape 20 de ani în software development

Cei care aleg să colaboreze cu Fortech Products beneficiază de experiența de aproape 20 de ani în software development a Fortech, experiență acumulată în diferite industrii, cu numeroși clienți și soluții cât mai diverse. De asemenea, Fortech Investments are în portofoliu 17 start-up-uri, ceea ce înseamnă că beneficiarii au acces la toate relațiile lor și toate lecțiile pe care le-au învățat despre ciclul de viață al unui start-up de succes și barierele care apar în acest parcurs. 

“Divizia Fortech Products a apărut natural, după ce am dezvoltat software timp de aproape 20 de ani și am început să investim serios în start-up-uri mai recent. Practic vrem să închidem “cercul” pe care l-am creat și să beneficieze și alții de dinamica dintre toate entitățile - expertiza tehnică din software development și cunoștințele de business și de piață pe care le-am adunat investind strategic în start-up-uri. Acestea vor fi folosite în dezvoltarea de produse digitale care rezolvă probleme în industrii esențiale precum medicina sau producția. Astfel, toată lumea are de câștigat - companiile, angajații, industriile și, cel mai important, consumatorii, oamenii”, adaugă Valentin Filip, VP of Products la Fortech.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră