Poliția germană are un suspect în cazul dispariției acum 13 ani a fetiței britanice Madeleine McCann

04 Iun 2020 | scris de A.V.
Poliția germană are un suspect în cazul dispariției acum 13 ani a fetiței britanice Madeleine McCann

Poliţia germană a anunţat miercuri că un bărbat în vârstă de 43 de ani care a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale multiple este suspect de crimă în cazul fetiței britanice Madeleine McCann, dispărută în Portugalia, în 2007.

Suspectul execută în prezent o lungă detenţie pentru o altă infracţiune, a comunicat poliţia federală din oraşul Wiesbaden.

În mai 2007, Madeleine McCann, care avea 3 ani la momentul respectiv, a dispărut din apartamentul de vacanţă al familiei din satul portughez Praia da Luz, în timp ce părinţii luau cina într-un restaurant din apropiere.

Cazul a ţinut prima pagină a presei internaţionale şi, la un moment dat, poliţia portugheză i-a considerat suspecţi pe părinţii fetiţei.

Suspectul actual, care a ispăşit mai multe pedepse cu închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii, a locuit în regiunea Algarve din sudul Portugaliei între 1995 şi 2007 la intervale regulate, inclusiv timp de mai mulţi ani într-o casă situată între Lagos şi Praia da Luz.

„Pe baza informaţiilor disponibile aici, el a avut câteva slujbe ocazionale în zona Lagos în acea perioadă, inclusiv una în domeniul cateringului”, precizează poliţia germană.

Potrivit acesteia, există informaţii care indică faptul că, pentru a face rost de bani, bărbatul a comis o serie de infracţiuni, printre care jefuirea unor apartamente de vacanţă.

Poliţia federală germană nu a oferit detalii suplimentare.

După ce au abandonat cazul în 2008, autorităţile portugheze au redeschis ancheta în octombrie 2013 în urma unor noi indicii.

Poliţia britanică, care a fost implicată în acest caz, a cerut să-i fie furnizate mai multe informaţii în legătură cu noul suspect.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră