Prețul petrolului în SUA a atins nivelul minim raportat la 1999, ca urmare a scăderii cererii

20 Apr 2020 | scris de A.A.
Prețul petrolului în SUA a atins nivelul minim raportat la 1999, ca urmare a scăderii cererii

Prețul petrolului american a scăzut la un nivel nemaivăzut din 1999, pe fondul reducerii cererii, transmite BBC News.

Cotația barilului efectuată de West Texas Intermediate (WTI), organismul de referința pentru SUA, a scăzut cu 14% ajungând la 15,65 dolari în tranzacțiile de astăzi pe piețele din Asia

Piața petrolului suferă o presiune intensă în timpul pandemiei, din cauza scăderii cererii și a epuizării capacităților de depozitare.

Industria petrolului s-a confruntat și cu lupta între producători pentru cote de piață. La începutul acestei luni, membrii OPES și aliații săi au convenit în sfârșit un acord pentru a reduce producția globală cu aproximativ 10%, o valoare record.

Dar unii analiști au spus că reducerile nu sunt suficient de mari pentru a face diferența, scrie Mediafax. „Nu a durat mult până când piața a admis că acordul OPEC + nu va fi, în forma sa actuală, suficient pentru a echilibra piața petrolului”, spune Stephen Innes, strateg principal la Axicorp.

Între timp, îngrijorarea continuă să crească și din cauza faptului că SUA vor rămâne fără capacitate de depozitare, stocurile de la Cushing, principalul punct de livrare în SUA pentru petrol, crescând cu aproape 50% de la începutul lunii martie, potrivit ANZ Bank.

Petrolul Brent, etalonul folosit de Europa și de restul lumii, a avut o evoluție mai temperată, coborând cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril adaugă BBC News.

Alte stiri din Business

Ultima oră