Tatăl Alexandrei, Ioan Măceşanu: Noi credem că este vie. Alexandra visa să devină poliţistă

01 Aug 2019 | scris de Mediafax
Tatăl Alexandrei, Ioan Măceşanu: Noi credem că este vie. Alexandra visa să devină poliţistă Galerie foto (2)

Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, a spus că încă nu şi-a pierdut încrederea şi familia încă speră ca fata să fie găsită în viaţă. Acesta a menţionat că, din punctul lui de vedere, căutările ar fi trebuit să înceapă încă din momentul când a fost raportată dispariţia minorei.

„Nu mi-am pierdut încrederea, cred că este în viaţă, abia aştept să o văd. Sper să dea un rezultat (căutarea, n.r.). Nu ne-am îndoit niciodată, noi credem că este vie”, a spus Ioan Măceşanu, tatăl Alexandrei, la Antena3.

Acesta a relatat cum a aflat că fata a dispărut: „Când am venit acasă, soţia mi-a spus că o suna de la 2-3 şi nu răspunde la telefon. I-am spus: „Ai răbdare, să sunăm la prietene”. Am întrebat, nimeni nu ştia. Apoi ne-am dat seama: e ceva. Telefonul era închis. Am întrebat, am sperat”.

Ioan Măceşanu a subliniat că, din punctul lui de vedere, căutările ar fi trebuit să înceapă încă de miercuri seară, când a mers la secţia de poliţie pentru a raporta dispariţia Alexandrei. Însă poliţiştii i-au spus să revină a doua zi, dacă fata nu revine acasă.
„Toţi spun că o să apară, că aşa sunt fetele, că aşa e vârsta”, a spus acesta.

Gheorghe Dincă a sechestrat-o pe Alexandra miercuri, 24 iulie. Fata a fost dusă la casa lui de la ieşirea din Caracal..

Joi dimineaţa, Gheorghe Dincă a plecat la farmacie să cumpere nişte creme pentru a trata rănile de la mâinile Alexandrei, aşa cum a spus chiar fata la 112. A reuşit să apeleze numărul de urgenţă, după ce a găsit unul dintre cele trei telefoane ale criminalului.

Gheorghe Dincă a mărturisit, sâmbătă, că a ucis-o pe Alexandra.

Tatăl Alexandrei: Visa să devină poliţistă

Tatăl Alexandrei, Ioan Măceşanu, a declarat, joi, că visul fiicei lui era să devină poliţistă, ca o ironie a sorţii, în condiţiile în care chiar oamenii legii au eşuat în salvarea fetei.

„Un copil vesel, tot timpul cu zâmbetul pe buze, muncitoare, deşteaptă, aţi văzut cum vorbea la 112, era politicoasă. Avea note bune, nu am cuvinte”, a spus Ioan Măceşanu, la Antena3.

Întrebat ce voia să devină Alexandra, acesta a spus: „Visa să devină poliţistă. Tot timpul se uita la filme poliţiste şi de groază şi la ştiri. Ştia tot ce se întâmplă”.

Tatăl fetei a mai spus că ea nu pleca niciodată de acasă fără să anunţe.

„Când pleca întreba „Tati, mă laşi?”. (...) Noi pentru ea am fost mai mult decât părinţi, vorbeam orice, învăţam, mă întreba dacă e bine. Ne consultam, nu am cuvinte”, a mai spus acesta.

UPDATE

„Cine a luat-o să o aducă acasă. Vreau să o aducă, să o lase la o margine, nu mă mai interesează cine a făcut. Rog din tot sufletul, cei care au luat-o să o aducă acasă, nu mă interesează cine a luat-o dacă o aduce, să fie teafără”, a spus tatăl Alexandrei Măceşanu.

El a spus că, după această declaraţie pentru presă, familia vrea să fie lăsată în pace, însă a ieşit pentru că s-a spus că ei, ca părinţi, nu şi-au dat silinţa şi nu le pasă.

"Din contră, am fost şi astăzi am căutat, şi poate vom căuta, nu ştim nici noi, suntem disperaţi, vă daţi seama", a spus tatăl Alexandrei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră