Asociația Procurorilor din România: Niciun procuror nu trebuie să fugă de răspundere!

01 Aug 2019
Asociația Procurorilor din România: Niciun procuror nu trebuie să fugă de răspundere!

Jurnalista Floriana Jucan a postat în pagina sa de Facebook un apel din partea Asociației Procurorilor din România, care atrage atenția asupra situației de la Caracal, subliniind că niciun procuror nu trebuie să fugă de răspundere și nici să îndemne la nerespectarea Constituției.

”Asociația Procurorilor din România atrage atenția într-un mesaj scris astăzi, 1 august, că niciun procuror nu trebuie să fugă de răspundere şi nici să îndemne la nerespectarea Constituției!

Un mesaj pentru Secția de Procurori a CSM şi pentru toți cei care îi apără pe procurorii vinovați în cazul Caracal.

"Complicitatea şi laşitatea, indiferenţa şi nepăsarea, ignoranţa şi lipsa de profesionalism, fuga de răspundere şi implicit de asumare sunt atribute excluse de autoritatea şi demnitatea profesiei de procuror, autoritate care nu este provenită din resorturi interioare la nivel personal şi din însăşi LEGEA, care o conferă condiţionat tuturor celor care au ales să slujească onest interesul general, drepturile şi libertăţile individuale, care sunt sacre.

A fi procuror nu înseamnă privilegii şi recunoaştere publică, nici clamarea agresivă a lipsei de reglementare juridică şi nici îndemnul constant la nerespectarea Constituţiei.

Astfel de atitudini fac dovada necunoaşterii datoriei derivată din îndatoririle ce trebuie îndeplinite.

Astfel de atitudini pun în pericol demnitatea statutului de procuror, reducându-I pe acela care alege să se comporte astfel la stadiul primar. Este de datoria profesiei să izoleze asemenea cazuri şi comportamente, astfel încât oprobiul societăţii să nu planeze asupra tuturor.

Profesia de procuror înseamnă onoare şi respect, iar Asociaţia Procurorilor din România va apăra întotdeauna pe aceia care slujesc profesia de procuror cu deferenţă faţă de om şi cărora interesul general al societăţii nu le este indiferent", a transmis Asociația Procurorilor din România”, este mesajul Asociației.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră