Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, informează agenția de presă AGERPRES.
"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie (...), pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare", se arată în minuta deciziei.
Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror "este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei".
Miercuri, Inspecţia Judiciară preciza că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.
"În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", anunţa Inspecţia Judiciară.
Pe de altă parte, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, joi, referitor la informaţia din raportul MAI potrivit căreia adjunctul de la IPJ Olt şi-ar fi minţit şeful în legătură cu ora la care ar fi aflat de dispariţia Alexandrei Măceşanu, că acest lucru îl va stabili investigaţia făcută de DIICOT, iar concluziile raportului Corpului de control al ministrului au fost deja transformate în decizii.
"Dacă aşa a fost, asta o să stabilească investigaţia care se face, pe de o parte, de DIICOT, pe de altă parte, aşa cum v-am spus, concluziile raportului Corpului de control al ministrului au fost deja transformate în decizii de către Florin Dragnea, de către comisarul şef, şi deja se iau măsurile", a afirmat el.
Fifor a spus că a cerut o analiză privind deficitul de încadrare în cazul lucrătorilor din MAI, subliniind că este nevoie de sporirea numărului de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.
"Vrem să vedem care este deficitul de încadrare. Am cerut, de asemenea, pe înzestrare, pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le analizez şi sper că pe biroul meu sunt deja aceste date, astfel încât să pot să fac această analiză. Dar cu siguranţă este nevoie de sporirea numărului de lucrători ai Ministerului de interne. Cu siguranţă facem aceste discuţii şi cu şefii de arme, dar facem aceste discuţii şi cu sindicatele. Le-am promis celor din sindicate, la întâlnirea de ieri, că ne vom vedea şi săptămâna viitoare, pentru că trebuie să analizăm toate aceste lucruri. Şi, dacă am spus că intrăm într-o logică a normalităţii şi a reaşezării acestui minister, asta o să facem", a adăugat Fifor.