SUA se implică România în proiecte strategice de infrastructură în Europa de Est

18 Noi 2020
SUA se implică România în proiecte strategice de infrastructură în Europa de Est

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a afirmat, marţi, că Iaşiul va trebui conectat la autostrada care va lega Constanţa de Gdansk, menţionând că va lucra cu autorităţile locale pentru a aduce mai multe companii americane la Iaşi, relatează stiripesurse.ro.

"Am promis la Iaşi că vom lucra toţi la un plan ca să fie o şosea şi o cale ferată care să unească Iaşiul cu autostrada care se va face între Constanţa şi Gdansk. Iaşiul trebuie să fie nu doar un centru cultural, ci un centru economic important în regiune. Trebuie să fie şi mai multe firme americane la Iaşi şi vom lucra cu primarul şi cu şeful Consiliului Judeţean să aducem mai multe companii americane la Iaşi. Iaşiul nu este în competiţie cu Bucureştiul, ci cu Berlin, Roma, Madrid şi alte oraşe mari ale Europei. Pentru ca Iaşiul să aibă succes trebuie să aibă infrastructură, adică şosele, căi ferate şi aeroport. Am promis că noi vom ajuta pentru a dezvolta toate aceste lucruri“, a declarat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

El a spus că la Iaşi va fi deschis un centru cultural american, care va funcţiona în sediul Bibliotecii Central Universitare.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat că a discutat cu diplomatul american despre organizarea unui forum economic anul viitor la Iaşi, el adăugând că este important totodată ca la Iaşi să funcţioneze şi o filială a Camerei de Comerţ Româno-Americane.

Alexe a precizat că parteneriatul Guvernului român cu SUA va consolida legăturile dintre judeţul Iaşi şi Ambasada SUA.

Şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, a afirmat că, prin investiţii masive în infrastructură, Iaşiul şi întreaga regiune are şansa unei dezvoltări accelerate.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră