Reguli publicate de GCS înainte de începerea noului an școlar

12 Sep 2020 | scris de A.V.
Reguli publicate de GCS înainte de începerea noului an școlar

Cu doar câteva zile până la începutul noului an școlar Grupul de Comunicare Strategică face unele recomandări pentru elevii și părinții acestora în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Se reamintește că masca de protecție trebuie să acopere atât gura, cât și nasul, că este nevoie de menținerea unei distanțe între persoane de cel puțin un metru în interior și că mâinile trebuie spălate frecvent, timp de cel puțin 20 de secunde.

Elevii cu simptome de COVID-19 nu trebuie să se prezinte la școală, iar părinții au obligația de a anunța unitatea de învățământ, precum și medicul de familie – se arată în setul de reguli publicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În cazul absenței de la școală pentru cel puțin trei zile consecutive elevul va trebui să prezinte la revenire o adeverință medicală, în rest astfel de documente nu sunt necesare la începutul anului școlar decât pentru elevii care intră în nou ciclu de învățământ.

Copiii care fac parte din grupe de risc sau locuiesc cu persoane vulnerabile pot face școală online, dar au nevoie de o adeverință din partea medicului de familie sau a medicului curant.

De asemenea, elevilor li se recomandă să meargă pe jos până la școală și să evite transportul în comun.

În clasă ei ar trebui să se așeze mereu în aceeași bancă, vor evita să atingă obiectele colegilor și își vor dezinfecta mâinile de fiecare dată după ce vor atinge obiecte sau suprafețe comune, cum ar fi: creta, buretele sau tabla.

La orele de sport se vor evita acele activități care presupun contactul direct sau prin intermediul obiectelor atinsă frecvent, de exemplu jocul de echipă cu mingea.

Întorși acasă copiii sunt sfătuiți să nu-și îmbrățișeze bunicii sau rudele vârstnice, iar dacă nu pot păstra distanța de siguranță să poarte mască.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră