Premierul Cîțu: Când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate, vreau să revenim la normal, fără restricții și mască

10 Apr 2021 | scris de A.V.
Premierul Cîțu: Când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate, vreau să revenim la normal, fără restricții și mască

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că România ar putea reintra în normalitate de la sfârșitul lunii iulie, cu condiția ca românii să se vaccineze. „Să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe”, scrie rfi.ro.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat premierul. Florin Cîțu a anunțat pe 5 aprilie constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

„Vă dau două orizonturi, 1 iunie - cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie - când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat miercuri Florin Cîțu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră