Ungaria începe să ridice restricțiile, odată cu administrarea a 2,5 milioane doze de vaccin anti-COVID

06 Apr 2021 | scris de Istvan Deak
Ungaria începe să ridice restricțiile, odată cu administrarea a 2,5 milioane doze de vaccin anti-COVID

Redeschiderea Ungariei va avea loc automat, miercuri, în momentul în care se va împlini administrarea a 2,5 milioane doze de vaccin anti-COVID, transmite Daily News Hungary.

Viktor Orbán a declarat că restricțiile nu pot decât să încetinească varianta britanică a virusului, dar nu o pot eradica, astfel că vaccinarea ”este singura modalitate de a opri virusul”, îndemnând populația să fie deschisă la imunizarea cu serurile anti-COVID.

Autoritățile au decis ca primele restricții să fie ridicate la atingerea pragului de 2,5 milioane de doze de vaccin, chiar dacă experții susțin că procentul de 25% din populația vaccinată este foarte departe de procentul de 70-80% care ar asigura gradul de imunitate scontat.

Printre restricțiile ridicate se numără și prelungirea programului magazinelor care vor putea astfel să rămână deschise mai mult timp, până la 21:30. Pe de altă parte, magazinele din mall-uri sau cele care sunt închise începând cu 8 martie își vor relua activitatea respectând anumite reguli cum ar fi aceea că vor permite un număr limitat de clienți (1 client/10 mp)

Și frizeriile, și saloanele de înfrumusețare pot deschide, dar, de asemenea, respectând niște reguli.

Cu toate acestea, businessurile din domeniul ospitalității nu intră în prima tranșă a relaxării. Spre exemplu, restaurantele și hotelurile nu redeschid în acest prim val de relaxare.

A doua fază a redeschiderii ar urma să înceapă în 19 aprilie, odată cu reîntoarcerea elevilor la școală și grădiniță. Mai mulți experți au solicitat Guvernului Viktor Orban să revină asupra acestei decizii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră