Mircea Diaconu, în Parlamentul European: Lăsați România să-și găsească calea singură. În România este democrație! (VIDEO)

01 Feb 2019
Mircea Diaconu, în Parlamentul European: Lăsați România să-și găsească calea singură.  În România este democrație! (VIDEO)

Parlamentul European dezbate la această oră, în sesiune plenară, situația democrației, a statului de drept și a justiției în România, în urma unei solicitări venite din partea grupului PPE, prin vocea liderului Manfred Weber.

În declarația susținută în Parlamentul European Mircea Diaconu a atras atenția asupra faptului că marea problemă cu care se confruntă România rezidă în faptul că votul popular nu este respectat.

"După doi ani, procurorul care mă ancheta mi-a zis: 'domnule Diaconu, nu am găsit niciun prejudiciu, dar vă trimit în judecată'. Cred că a și zâmbit cinic, ca un fel de victorie personală. M-a trimis în judecată cerând pentru mine doi ani de închisoare cu executare. Am fost achitat după alți doi ani. Nu vreau să vorbesc despre anii mei de chin și de cât am pierdut și de cât am îmbătrânit. În România este o enormă problemă, dar nu unde o discutați și unde o vedeți unii dintre dumneavoastră, ci în faptul că votul popular este modificat, furat și aruncat la coș prin alte metode decât cele democratice. Lăsați România să-și găsească calea singură, are toate instituțiile la îndemână! În România este democrație", a spus europarlamentul.

 

_________________________

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră