Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ÎNCHIDEREA școlilor din Capitală

19 Oct 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat ÎNCHIDEREA școlilor din Capitală

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni dimineață închiderea tuturor școlilor de stat și private din Capitală.

Măsura se impune, conform legislației în vigoare, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care a adus în Capitală o rată de infectare de 3.02.

Ministrul Educației a declarat în această dimineață că, “în conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile”. Anisie a precizat, la ieșirea de la Inspectoratul Școlar București unde a convocat o ședință, că vor fi închise toate școlile și grădinițele, indiferent că sunt de stat sau particulare, scrie edupedu.ro.

”Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online, care are în vedere și modalitatea în care fiecare unitate de învățământ a distribuit tabletele transmise de Ministerul Educației. Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București”, a spus Anisie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră